ما در لبه یک حفره بزرگ زندگی میکنیم
![]() |
منطقهای از کیهان که در آن هستیم چگونه است؟
پاسخ دادن به این پرسش کار سادهای نیست زیرا کهکشانها در سرتاسر آسمانِ زمین پراکندهاند و کهکشان خودمان، راه شیری هم جلوی دید ما از بخشی از آسمانِ دوردست را گرفته.
ولی به تازگی دانشمندان به کمک حرکت کهکشانها در مقیاسهای بزرگ، ساختارهای بزرگی که بر فضای نزدیک ما گرانش وارد میکنند را نقشهبرداری کردهاند.
این نقشه که در این تصویر میبینید، درازای هر ضلعش بیش از ۶۰۰ میلیون سال نوری است و نشان میدهد که کهکشان راه شیری در لبهی خوشهی کهکشانی دوشیزه جای دارد. خود این خوشه هم به "کششگر بزرگ" -دستهای از کهکشانها که از این خوشه هم بزرگتر است- ییوسته.
خوشهی کهکشانی بزرگ گیسو و ابرخوشهی گستردهی برساووش-ماهی هم از جملهی ساختارهای بزرگ نزدیکند.
از سوی دیگر، ما در لبهی یک منطقهی غولپیکر نیز هستیم که تقریبا هیچ کهکشانی در آن نیست و به نام "پوچی محلی" یا "تُهیک محلی" یا "تهیجای محلی" ( Local Void) شناخته میشود.
سرعت کهکشان راه شیری نسبت به تابش زمینهی ریزموج کیهان به گونهی اسرارآمیزی بالاست. به باور دانشمندان، نیروی وازَنَندهای (دافعهای) که پوچی محلی از یک سوی آسمان بر ما وارد میکند، به همراه کشش گرانشی تودههای انبوه کهکشانی که از سوی دیگرِ آسمان ما را میکشد میتواند تا اندازهای (و نه کاملا) دلیل این سرعت بالا را توضیح دهد. [خواندید: * چیزی دارد کهکشان ما را "هل میدهد"!]
اگر میخواهید خودتان کیهان محلی را بر پایهی پایگاه دادهی Cosmicflows شمارهی ۳ کاوش کنید سری به این نمای برهمکنشی سهبعدی بزنید که هم میتوانید آن را بزرگنمایی (زوم) کنید و هم بچرخانید.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Milky Way Galaxy - Virgo Cluster of Galaxies - Great Attractor - Coma Cluster - Perseus-Pisces Supercluster - Local Void - cosmic microwave background - Cosmicflows-3 - 3D
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر