یک کهکشان مارپیچی بزرگ در همین نزدیکی
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
نزدیک مرکز این چشمانداز کیهانی، کهکشان مارپیچی بزرگ و لبهنمای انجیسی ۴۹۴۵ را میبینیم [کهکشان لبهنما کهکشانیست که از روی زمین، از لبه دیده میشود. اگر از روبرو دیده شود آن را "رونما" میخوانیم].
![]() |
انجیسی ۴۹۴۵ در آسمان جزیره کرت دربارهی این عکس اینجا بخوانید |
انجیسی ۴۹۴۵ تقریبا به بزرگی کهکشان خودمان، راه شیری است. قرص غبارآلود آن، خوشههای ستارهای جوان و آبیفام، و مناطق ستارهزایی صورتی رنگش در این تصویر رنگین و پُروضوحِ تلسکوپی به خوبی نمایان شدهاند.
انجیسی ۴۹۴۵ که با حدود ۱۳ میلیون سال نوری فاصله از زمین، در صورت فلکی جنوبی و پهناور قنطورس جای دارد، تنها حدود شش برابر دورتر از آندرومداست که به عنوان نزدیکترین کهکشان بزرگ مارپیچی به راه شیری شناخته میشود.
اگرچه بخش بزرگی از مرکز این کهکشان از چشم تلسکوپها در طیف نور دیدنی (مریی) پنهان است، ولی رصدهایی که در طیفهای پرتو X و فروسرخ انجام شده نشانگر گسیلشهای پرانرژی و فرآیندهای چشمگیر ستارهزایی در هستهی آن بوده است.
هستهی پنهان ولی فعال کهکشان انجیسی ۴۹۴۵ باعث شده این جزیرهی شکوهمند کیهانی به عنوان یک کهکشان سیفرت با ابرسیاهچالهای در مرکزش ردهبندی شود.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
spiral galaxy - NGC 4945 - edge-on - galaxy - Milky Way Galaxy - star cluster - constellation Centaurus - Andromeda - X-ray - infrared - star formation - core - nucleus - Seyfert galaxy - supermassive black hole
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر