سفر بیبازگشت و نگاهی به پشت سر!
اگر ویدیو اینجا اجرا نشد میتوانید آن را در تلگرام، فیسبوک، و یا توییتر یک ستاره در هفت آسمان ببینید
ترک زمین و دور شدن از آن چه حسی دارد؟
چنین حسی را فضاپیمای مسنجر ناسا هفده سال پیش، هنگامی که که در سال ۲۰۰۵، پس از چرخشی به گرد زمین راهی سیارهی تیر شد، تجربه کرد، با جزییاتی دقیق به چشم خود دید و ثبت کرد. در این ویدیوی زمانگریز (دور تند)، زمین را میبینیم که میچرخد و دور میشود. نیمهی روزِ زمین آن چنان از نور خورشید روشن است که ستارگانِ پسزمینه در فیلم دیده نمیشوند.
این فیلم از ۳۵۸ نما درست شده که در ۲۴ ساعت گرفته شدند و یک دور کامل چرخش زمین را نشان میدهد. فضاپیما در لحظهی آغاز تصویربرداری در ۲ اوت ۲۰۰۵، در فاصلهی ۶۵۵۹۸ کیلومتری بالای آمریکای جنوبی بود [درون مدار ماه، احتمالا به همین دلیل ماه در ویدیو دیده نمیشود -م]. هنگامی که واپسین نما را در ۳ اوت گرفت هم در فاصلهی ۴۳۵۸۸۵ کیلومتری زمین (دورتر از مدار ماه) جای داشت.
فضاپیمای روباتیک مسنجر (MESSENGER) که نامش کوتاه شدهی "سطح، محیط فضایی، زمینشیمی، و دامنهی تیر" بود، در سال ۲۰۰۴ راهی فضا شد و در سال ۲۰۱۱ به این درونیترین سیارهی سامانهی خورشیدی رسید. این فضاپیما تا پیش از مرگش که در پی پایان یافتن سوختش فرا رسید، بیش از ۴۰۰۰ بار به گرد این سیاره چرخیده و دادههایی ارزشمند از آن گرد آورده بود.
مسنجر با به پایان رسیدن سوختش در سال ۲۰۱۵، واپسین دور گردش خود به گرد سیارهی تیر را انجام داد و روز ۳۰ آوریل ۲۰۱۵، در برخوردی برنامهریزی شده خود را با سرعتی نزدیک به ۴ کیلومتر بر ثانیه به سطح سیاره کوباند و ماموریت پیروزمندش را به پایان رسانید. گفتنیست این برخورد که به برآورد دانشمندان، در بخش شمال خاوری حوضهی برخوردی پهناور و پوشیده از گدازهی شکسپیر رخ داد، به پیدایش یک دهانهی تازه به قطر حدود ۱۶ متر انجامید.
-------------------------------------------------
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky
-------------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky
واژهنامه:
planet - Earth - MESSENGER - Mercury - time-lapse - Shakespeare basin - crater - MErcury Surface, Space ENvironment, GEochemisty and Ranging - Solar System
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر