چهره یک مارپیچ
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
تصویر باشکوهی که اینجا از کهکشان مارپیچیِ رو-نمای مسیه ۶۱ (ام۶۱) میبینید از پیوند دادههای تصویریِ چندین تلسکوپ فضایی و زمینی درست شده، از تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانهی جنوبی اروپا گرفته تا چند تلسکوپ زمینی کوچک دیگر. [گفتنیست کهکشان رو-نما به کهکشانی میگویند که قرص آن از رو به رو دیده شود. اگر از لبه دیده شود، آن را لبه-نما مینامیم- م)
ام۶۱ که به نام انجیسی ۴۳۰۳ هم شناخته میشود، با فاصلهی ۵۵ میلیون سال نوری از زمین، در مرکز خوشهی کهکشانی دوشیزه جای دارد و مانند راه شیری خودمان، نمونهای از یک کهکشان مارپیچی میلهای است.
در ام۶۱ هم میتوان ساختارها و ویژگیهای رایج در کهکشانهای مارپیچی را دید: بازوهای مارپیچ تاب خورده، رگههای غبار کیهانی، مناطق ستارهزایی صورتیرنگ، و خوشههای ستارهای جوان و آبیفام.
هستهی درخشان این کهکشان هم در سمت چپ مرکز تصویرِ نمای نزدیک، که پهنهای به اندازهی ۵۰ هزار سال نوری را میپوشاند دید میشود.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Hubble Space Telescope - European Southern Observatory - planet - Earth - face-on - spiral galaxy - Messier 61 - M61 - Virgo Cluster of Galaxies - NGC 4303 - barred spiral galaxy - Milky Way - spiral arm - star - star cluster
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر