ناسا هنوز نشانهای از ماهنشین هندی پیدا نکرده
به نظر میرسد داریم شانسمان برای پیدا کردن ماهنشین "ویکرام" را از دست میدهیم. ناسا منطقهای که گمان میرود این سطحنشین باید در آن فرود آمده باشد را پوییده (اسکن کرده)، ولی نشانهای از آن ندیده.
![]() |
یکی از عکسهای مدارگرد شناسایی ماه ناسا از منطقهای که گمان میرود ماهنشین هندی در آن فرود آمده باشد. بر پایهی برنامه، ماهنشین هندی ویکرام میبایست روز ۷ سپتامبر در دشتهای هموار میان دهانههای سیمپلیوس ان و منزیوس سی فرود بیاید. پهنای ناحیهی درون این تصویر حدود ۱۵۰ کیلومتر است. این تصویر در اندازهی بزرگتر (پیانجی، ۴.۷ مگ) |
این سطحنشین که یک خودرو به نام پراگیان (به معنای خِرَد) را هم با خود داشت، بخشی از ماموریت چاندرایان ۲ی سازمان پژوهشهای فضایی هند (ISRO، ایسرو) بود. این کاوشگر قرار بود اوایل این ماه (سپتامبر) بر ماه بنشیند ولی در فرازای حدود ۲ کیلومتری سطح بود که تماسش با سازمان ایسرو قطع شد.
گزارشهای تاییدنشدهای درین باره بود که ویکرام احتمالا فرودی نرم داشته و بر پهلوی خود آرام گرفته. امید میرفت سازمان ایسرو بتواند دوباره ارتباطش را با آن برقرار سازد.
اکنون ناسا میگوید مدارگرد شناسایی ماه (الآراو) منطقهی نزدیک قطب جنوب ماه، جایی که گمان میرود ویکرام آنجا باشد را بررسی کرده. این سازمان (ناسا) میگوید نشانهای از قطب ندیده. ولی این شاید حرف آخر نباشد. به گفتهی ناسا، در زمان تصویربردارِ الآراو در ۱۷ سپتامبر ، آنجا تاریک بوده، این بدین معنیست که ویکرام میتواند در سایه پنهان شده باشد.
مدارگرد الآراو در ماه اکتبر هم از فراز این ناحیه خواهد گذشت و انتظار میرود در آن هنگام شرایط روشنایی مناسبتر بوده و چه بسا جایگاه ویکرام هم نمایان شود.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Vikram - moon - NASA - lander - rover - Pragyan - Indian Space Research Organisation - ISRO - Chandrayaan 2 - Lunar Reconnaissance Orbiter - Simpelius N crater - Manzinus C crater
منبع: نیوساینتیست
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر