طلوع داوینچی در آسمان مغولستان
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
بامداد دیروز، این ماهِ پیر بود که پیش از سر زدن آفتاب از افق خاوری بلند شد و با هلال کاهنده و روشن از آفتابِ خود بر فراز افق پدیدار شد (هلال کاهنده: هلالی که شب به شب باریکتر میشود).
ولی بخشِ تاریک آن هم با آن که در سایه بود، از پرتویی به نام "زمینتاب" اندکی روشن شده بود. زمینتاب همان نور خورشید است که از روی سیارهی زمین بازتابیده و بر ماه میافتد و باعث میشود بیشتر بخشهای سمت پیدا و آشنای ماه نمایان شوند. گفتنیست پرتوی زمینتاب به نامهای "تابش خاکستری ماه" یا "ماه پیر در آغوش ماه نو" هم شناخته میشود.
۵۰۰ سال پیش، لئوناردو داوینچی شرحی بر زمینتاب نوشته بود و در آن، این تابش را بازتاب نور خورشید توسط اقیانوسهای زمین دانسته بود که به نوبهی خود سطح تاریک ماه را روشن می کند؛ از همین رو این تابش را "تابش داوینچی" هم نامیدهاند.
اینجا طلوع ماه پیر در ماهِ قمری گذشته را با هلال روشن از آفتاب آن و تابش داوینچیاش میبینیم.
این تصویر از همگذاری نماهایی پی در پی درست شده که در روز ۲۹ اوت ۲۰۱۹ (ماهِ قمری گذشته) گرفته شده بودند و طلوع ماه پیر را با هلال روشن از آفتاب آن و تابش داوینچیاش در افق بیابان باداین جاران، مغولستان درونی چین نشان میدهند. این را هم بگوییم که امسال ۵۰۰مین سالگرد درگذشت لئوناردو داوینچی است.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Moon - waning crescent - earthshine - planet - Earth - Leonardo da Vinci - lunation - da Vinci glow - Badain Jilin Desert - Inner Mongolia - China
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر