وقتی ایستگاه فضایی از جلوی چهره پاک و بیلکه خورشید میگذرد
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۵ مگ) |
ایستگاه فضایی بینالمللی (آیاساس) را معمولا تنها در آسمان تاریک شب میتوان دید. این پایگاه مداری همچنان که سیارهی زمین را دور میزند، در بسیاری از جاها، تقریبا ماهی یک بار مانند نقطهی روشنی که به آرامی در آسمان پیش میرود دیده میشود.
روشنی ایستگاه فضایی از بازتاب نور خورشید است و تنها از پس از غروب آفتاب و تا پیش از سر زدن آفتاب میتواند دیده شود، و همین که وارد سایهی زمین شود، دیگر دیده نخواهد شد.
ایستگاه فضایی را هر از گاهی به هنگام روز هم میتوان دید، تنها در زمانهایی که یکراست از جلوی قرص خورشید میگذرد.
گذشتن آن از جلوی خورشید به اندازهای سریع انجام میشود که تنها با نوردهیهای کوتاه میتوان چهرهی تاریک و ضدنورشدهی آن را روی زمینهای از قرص روشن خورشید ثبت کرد.
تصویری که اینجا میبینید دقیقا همین کار در آن انجام شده. در حقیقت این تصویر پیوندی از رشته نماهایی (عکسهایی) است که یک ماه پیش با زمانبندی خوب از جایی در سانتافهی آرژانتین گرفته شده بودند.
این رشته نماها سپس با تصویری جداگانه که بافت یکدست و بیلکهی سطح خورشید را نشان میدهد، و یک نمای دیگر که زبانههای خورشیدی را در لبهی آن آشکار کرده پیوند داده شدهاند.
خورشید اکنون در کمینهی فعالیتش به سر میبرد ولی این کمینه به گونهی نامنتظرهای ژرف بوده به گونهای که خورشید بیشتر روزهای سال ۲۰۱۹ را با چهرهای بیلکه گذرانده است.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Earth - International Space Station - ISS - Sun - silhouette - Santa Fe - Argentina - prominence - Solar Minimum - sunspot
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
1 دیدگاه شما:
اگه مرغ فضایی وجود داشته باشه این تخمشه
وای تخم مرغ یا نون لواش پنیر و چایی چه حالی میده
این خورشید خانوم خیلی خوشگل و خوردنیه ادم دلش میخواد یه گاز ازش بزنه
هه هه کامنتم به وبلاگ علمی شما ارتباطی نداشت منو ببخشید
پست کردن نظر