هیدروژن‌ها و اکسیژن‌های شکارچی

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر (۶.۳ مگ)
سحابی بزرگ شکارچی (جبار) که یک منطقه‌ی ستاره‌زایی پهناور در نزدیکی خودمانست را شاید بتوان پرآوازه‌ترین سحابی و ابر کیهانی در اخترشناسی دانست. در این منطقه، گازهای برافروخته و تابناک ستارگان داغ و جوان را در لبه‌ی یک ابر مولکولی میان‌ستاره‌ایِ غول‌پیکر که تنها ۱۵۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد در بر گرفته‌اند.
در این تصویر ژرف (با نوردهی بلند) که پرتوهای گسیلیده از اتم‌های هیدروژن و اکسیژن در آن به رنگ‌های ویژه‌ی هر یک نشان داده شده‌اند، پیچه‌ها و لایه‌های غبار و گاز بیش از همه نمایانند.
سحابی بزرگ شکارچی را می‌توانید با چشم نامسلح نزدیک کمربند سه ستاره‌ای شکارچی -که به سادگی در آسمان شناسایی می‌شود- در صورت فلکی نامدار شکارچی ببینید.
این سحابی افزون بر آن که یک خوشه‌ی باز و درخشان ستاره‌ای به نام خوشه‌ی ذوزنقه را در خود جای داده، پرورشگاه‌های ستاره‌ای پرشمار دیگری را هم در بر گرفته. این پرورشگاه‌ها انباشته‌اند از گاز هیدروژن فراوان، ستارگان داغ جوان، قرص‌های پیش‌سیاره‌ای (پروپلید)، و فواره‌های ستاره‌ای که مواد را با سرعت بسیار از خود بیرون می‌زنند.
سحابی شکارچی یا ام۴۲ حدود ۴۰ سال نوری گستردگی دارد و در بازوی مارپیچی همنام خودش که خورشید هم در آنست، یعنی بازوی شکارچی کهکشان راه شیری جای گرفته است.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Great Nebula in Orion - molecular cloud - oxygen - hydrogen - constellation Orion - open cluster - star - Trapezium - Orion Nebula - proplyd - stellar je - M42 - spiral arm - Galaxy - Sun

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه