به تماشای گذر تیر برویم
![]() |
گذر سیارهی تیر (عطارد) از جلوی خورشید در روز دوشنبه چه نمایی پدید خواهد آورد؟ مارک نیکودم پاسخ این پرسش را دارد. او که گذر پیشین تیر در روز ۹ می ۲۰۱۶ را از کتسنیای لهستان تماشا کرده بود، این عکس را از این رویداد غروبگاهی گرفت.
پیکر تیر، نزدیکترین سیاره به خورشید، سایهی بسیار کوچکی روی قرص خورشید انداخته بود (اگر هنوز دارید در این تصویر به دنبال تیر میگردید و پیدایش نکردهاید، تصویر دوم را ببینید). تیر تنها ۱/۱۹۴م قطر زاویهای خورشید است، به همین دلیل عینکهای معمولی خورشیدگرفتگی برای دیدنش کارآیی ندارد و به بزرگنمایی نیاز خواهید داشت- ۵۰x به بالا.
یک روش ایمن برای تماشای قرص بزرگنمایی شدهی خورشید روش "ََافکَنش" است. این تصویر که سازمان فضایی اروپا منتشر کرده انجام این روش را نشان میدهد [یک ستاره در هفت آسمان: من این روش را برای گذر ناهید در سال ۲۰۱۲ به کار بردم و آن را بسیار کارآمد میدانم]
هر تلسکوپی را به کمک یک سهپایه میتوانید به گونهای تنظیم کنید که تصویر خورشید روی یک دیوار، صفحه، یا پیادهرو بیفتند. هیچ نیازی هم به نگاه کردن از درون چشمی تلسکوپ، که میتواند به چشمتان آسیب برساند، نیست. دوربینهای دوچشممی هم در این روش کارایی دارند، با همان پیشگیریها.
![]() |
یک روش دیگر هم هست- تنها نگاه کردن به صفحهی نمایشگر رایانهتان! پخش اینترنتی رویداد گذر تیر را میتوانید از اینجاها دنبال کنید:
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Mercury - transit - Marek Nikodem - Kcynia - Poland - sun - apparent diameter - eclipse - European Space Agency - eyepiece, - Binoculars - Royal Observatory Greenwich - UK - Timeanddate.com - Stavanger - Norway - Griffiths Observatory - TV - Los Angeles
منبع: spaceweather
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
پست کردن نظر