کهکشانی با یک حلقه ستاره‌فشان

چرا این کهکشان حلقه‌ای درخشان از ستارگان آبی‌فام دارد؟
جزیره‌ی کیهانی زیبای مسیه ۹۴ (ام۹۴) با فاصله‌ی ۱۵ میلیون سال نوری از زمین، در صورت فلکی شمالی تازی‌ها دیده می‌شود.
این کهکشان مارپیچی که هددفی خوب برای تلسکوپ‌های زمینی به شمار می‌آید دارای قرصی رونما به پهنای ۳۰ هزار سال نوری است، با بازوانی مارپیچی که تا کناره‌های قرص آن تاب خورده‌اند.
ولی این تصویرِ نمای نزدیک که به کمک تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده تنها پهنه‌ای به قطر ۷۰۰۰ سال نوری از بخش مرکزی ام۹۴ را در بر دارد و هسته‌ی فشرده‌ی درخشان، رگه‌های درونی غبار، و حلقه‌ی آبی‌فام و برجسته‌ی آن که انباشته از ستارگان بزرگ و جوانست را نمایش می‌دهد.
ستارگان درون این حلقه همگی به احتمال بسیار سنی زیر ۱۰ میلیون سال دارند، که نشا ن می‌دهد ام۹۴ یک کهکشان ستاره‌فشان است و دارد دوره‌ای از ستاره‌زایی‌های آتشین را می‌گذراند.
خود پیکره‌ی این حلقه یک موج چگالی است که دارد رو به بیرون گسترده می‌شود، و دستارود گرانش و چرخش یک توده‌ی بیضی از مواد در مرکزش است.
ام۹۴ کهکشانی به نسبت نزدیک به زمین است و از همین رو اخترشناسان توانسته‌اند حلقه‌ی ستاره‌فشان آن را با جزییات بیشتری نسبت به همتایانش بررسی کنند.

درباره‌ی این کهکشان اینجا بیشتر بخوانید: * حلقه آتشین یک کهکشان 

--------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:
Messier 94 - constellation of the Hunting Dogs - Canes Venatici - Earth - face-on - spiral galaxy - spiral arm - Hubble Space Telescope - M94 - dust lane - star - starburst - star formation - starburst ring

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه