نمایی از یک توفان چرخشی مشتری
![]() |
فضاپیمای جونوی ناسا در ۲۳مین گذر نزدیکش از کنار مشتری (عملیات پیرامشتریِ ۲۳) این عکس خیرهکنندهی پرجزییات را از یک توفان چرخندی در جو این سیاره گرفت.
جونو این تاوه (گونهای توفان چرخندی) را در منطقهای از مشتری به نام "کمربند معتدل شمال شمالی شمالی شمال" (انانانانتیبی، NNNNTB) که یکی از چندین نوار ابری پایدار این غول گازی است مشاهده کرده. این نوارها دستاورد بادهای فراگیر در عرضهای گوناگون سیارهاند. قطر تاوهای که اینجا میبینیم به حدود ۲۰۰۰ کیلومتر میرسد.
مشتری به طور عمده از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده، ولی برخی از رنگهایی که در ابرهایش دیده میشود میتوانند از تودههای گازیِ گوگرد و فسفر-داری باشند که از ژرفای گرمترِ سیاره بالا آمدهاند.
شهروند-دانشمند، کوین مکگیل این تصویر را با بهره از دادههای تصویرگرِ جونوکم فضاپیما پدید آورده. این دادهها در روز ۳ نوامبر ۲۰۱۹ گردآوری شده بودند، زمانی که فضاپیما حدود ۸۵۰۰ کیلومتر از قلهی ابرهای سیاره در عرض جغرافیایی ۴۹ درجه فاصله داشت.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
NASA - Juno spacecraft - cyclonic storm - Jupiter - planet - perijove - vortex - north north north north temperate belt - NNNNTB - gas giant - latitude - hydrogen - helium - sulfur - phosphorus - Kevin M. Gill - JunoCam
منبع: nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر