برادر بزرگ کهکشان راه شیری

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
کهکشان مارپیچی بزرگ و زیبای ان‌جی‌سی ۶۷۴۴ با داشتن پهنایی نزدیک به ۱۷۵۰۰۰ سال نوری، از کهکشان راه شیری خودمان هم بزرگ‌تر است. این کهکشان یکی از همسان‌ترین کهکشان‌ها به راه شیری در کیهانِ نزدیک است و چشم‌اندازش به خوبی نشان می‌دهد که کهکشان ما از دید مسافران گذرنده‌ی فضایی چگونه ممکن است دیده شود.
ان‌جی‌سی ۶۷۴۴ با فاصله‌ی حدود ۳۰ میلیون سال نوری از زمین، در صورت فلکی جنوبی طاووس جای دارد و از پشت تلسکوپ‌های کوچک، مانند جسمی کم‌نور و پهن دیده می‌شود.
قرص بزرگ این جزیره‌ی کیهانی از دید ما نمایی از روبرو، ولی کمی کج دارد. تصویر بسیار پرجزییاتی که اینجا از این کهکشان می‌بینید پهنه‌ای به اندازه‌ی زاویه‌ایِ یک قرص کامل ماه را می‌پوشاند.
بازوان مارپیچی این کهکشان با انبوه خوشه‌های ستاره‌ای آبی‌فام و جوان و مناطق ستاره‌زایی صورتی‌رنگشان، هسته‌ی زردفام و کشیده‌ی این کهکشان غول پیکر را که از نور ستارگان پیر و سرد می‌درخشد در میان گرفته‌اند.
در گوشه‌ی پایین، سمت راست، پشت بازوان کهکشان هم یک کهکشان کوچک‌تر دیده می‌شود که ماهواره‌ی ان‌جی‌سی ۶۷۴۴ است و هر دو با هم ما را به یاد راه شیری خودمان و ماهواره‌اش، ابر ماژلانی بزرگ می‌اندازند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
spiral galaxy - NGC 6744 - Milky Way galaxy - constellation Pavo - island universe - full moon - core - star - spiral arm - star cluster - star forming region - satellite galaxy - Large Magellanic Cloud

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه