نگاه کاوشگر پارکر از پهلو به خورشید
همه خورشید را میبینند ولی هیچ کس آنجا نبوده.
در سال ۲۰۱۸، ناسا کاوشگر خورشیدی پارکر (پیاسپی) را روانه کرد تا برای نخستین بار بشر بتواند مناطق نزدیک خورشید را ببیند و بررسی کند.
پارکر مداری حلقهای و مارپیچ دارد که آن را در هر دور -چند ماه- به خورشید نزدیک و نزدیکتر میکند. [در این باره خواندید: * پارکر برای رسیدن به خورشید راه بیاندازه دشواری در پیش دارد، ولی چرا؟]
این ویدیوی زمانگریز یک سال پیش، هنگامی که پارکر داشت برای نخستین بار به خورشید نزدیک میشد -در فاصلهی حدود نصف مدار ییارهی تیر- از پهلو و از پشت سپر خورشیدی پارکر گرفته شده بود.
عکسهایی که این ویدیو را ساختهاند به کمک دوربین "تصویرگر میدان گسترده برای کاوش خورشید" پارکر (WISPR) در درازنای ۹ روز گرفته شدهاند ولی اینجا به روش دیجیتالی فشرده شده و به حدود ۱۴ ثانیه رسانده شدهاند.
تاج موجدار خورشید کنار لبهی سمت چپ دیده میشود، با ستارگان، سیارهها، و حتی نوار مرکزی کهکشان راه شیری که همزمان با پیشروی پارکر در مدار خورشید در پسزمینه جابجا میشوند.
یکی از یافتههای پارکر این بوده که محیط نزدیک خورشید به گونهی شگفتآوری پیچیده است و پیچ و تابهای رفت و برگشتی در خود دارد- دستاورد زمانهایی که میدان مغناطیسی خورشید برای مدت کوتاهی خود را وارونه میکند.
خورشید نه تنها اصلیترین سرچشمهی انرژی زمین است، بلکه با بادهای تغییرپذیرش هم جو زمین را میفشارد، شفقهای قطبی پدید میآورد، بر شبکههای برق اثر میگذارد، و حتی میتواند به ماهوارههای مخابراتی مدارگرد آسیب برساند.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
NASA - Parker Solar Probe - PSP - Sun - time-lapse - Mercury - Wide Field Imager for Solar Probe - WISPR - solar corona - star - planet - Milky Way Galaxy - Earth - solar wind
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر