وقتی ماه کوچکتر از آنست که همه خورشید را بپوشاند
![]() |
یک خورشیدگرفتگی حلقوی زمانی رخ میدهد که ماه هنگام رسیدن به میان زمین و خورشید، فاصلهاش از زمین بیشتر از آن باشد که بتواند همهی قرص خورشید را بپوشاند، در نتیجه خورشید به شکل حلقهای آتشین گرداگرد ماه دیده میشود.
خورشیدگرفتگی حلقوی سال ۲۰۱۲، در نوار باریکی از سطح زمین که از شمال اقیانوس آرام و چند ایالت باختری آمریکا میگذشت دیده میشد. این عکس در همان زمان توسط یک عکاس سختکوش گرفته شد که از آریزونا تا نیومکزیکو را برای یافتن چشم انداز مناسب از این خورشیدگرفتگی نامعمول راند.
پس از رسیدن و آمادهسازی، درست پیش از آن که خورشید با چهرهای نیمگرفته پشت تپهای در فاصلهی حدود ۰.۵ کیلومتری غروب کند، و درست در زمان گرفته شدن عکس، ناگهان شخصی بیخبر از همه جا درست وارد میدان دید شد و هیکلش که در برابر روشنایی به حالت ضدنور (سایهنما) در آمده بود در عکس افتاد! عکاس ما هرگز نتوانست این شخص که با ورود نامنتظرهاش به میدان دید، یک عنصر انسانی به عکسش افزود را بشناسد و از او سپاسگزاری کند!
به نظر میرسد این شخص دستگاهی دایرهای در دستش دارد که میتواند خورشیدگرفتگی را به کمک آن و بدون نگاه کردن مستقیم به خورشید ببیند.
این عکس در روز ۲۰ می ۲۰۱۲، ساعت ۷:۳۶ بعد از ظهر به وقت محلی از پارکی نزدیک آلبوکرکی در نیومکزیکوی آمریکا گرفته شده.
فردا هم خورشیدگرفتگی حلقوی دیگری رخ خواهد داد که این بار در نوار باریکی که از عربستان سعودی، جنوب هند، سنگاپور، و گوآم میگذرد دیده میشود. ولی تقریبا همهی آسیاییها اگر آسمانشان بیابر باشد خواهند توانست دستکم یک خورشیدگرفتگی پارهای (جزیی) را ببینند.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
annular eclipse - Sun - Pacific Ocean -
Moon - Earth - ring of fire - Arizona - New Mexico - human element -
silhouette - Albuquerque - USA - Saudi Arabia - India - Singapore - Guam - Asia - partial solar eclipse
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر