طلوعی که از هر نظر شگفتانگیز بود
![]() |
تاکنون چنین طلوعی دیده بودید؟
اینجا در آغاز هوا ابری بود، سپس ابرها رفتند و خورشید که در اثر پراکنش نورش در لایههای فشردهی جو به رنگ سرخ در آمده و بخشی از چهرهاش را هم قرص ماه پوشانده بود به شکل "دو تکه" آغاز به بالا آمدن کرد و نمایشی را پدید آورد که عکاسِ تصویر آن را خیرهکنندهترین طلوع آفتاب زندگیاش توصیف میکند.
چنانچه گفتیم، دایرهی سیاه نزدیک بالای خورشید، قرص ماه است، ولی یک تیرگی دیگر هم درست زیر آن دیده میشود.
دلیل این تیرگی وجود لایهی وارونگی دما در آن هوای بسیار گرم بود که با رفتاری مانند یک عدسی غولپیکر، تصویر دومی را از سیاهی قرص ماه پدید آورده بود.
این پدیدهی نورشناسی جَوی که در طلوعها یا غروبهای معمولی هم میتواند رخ دهد به نام پدیدهی "گلدان اتروسکی" شناخته میشود.
این تصویر دو روز پیش در الوکرهی کشور قطر گرفته شده بود. در آن روز برخی از بینندگان در نوار باریکی از زمین میتوانستند قرص ماه را در میان حلقهی آتشین خورشید ببینند که با هم یک پدیدهی خورشیدگرفتگی حلقوی کامل به نام "حلقهی آتش" را پدید آورده بودند.
خورشیدگرفتگی بعدی، که آن هم حلقوی خواهد بود، در ژوئن ۲۰۲۰ رخ خواهد داد.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Sun - partial eclipse - Moon - Earth - inversion - lens - atmospheric optics - Etrucan vase - Al Wakrah - Qatar - annular solar eclipse - ring of fire
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
2 دیدگاه شما:
سلام.
تشکر فراوان از زحمتی که می کشید و مطالب جالبی که ارائه میدید.
یه پیشنهاد داشتم
این که به نظر شما اگر توی تلگرام برای هر پست ابتدا تصویر باشه و زیر اون توضیحات بهتر نیست؟
چون بعد از چند سالی که مطالب شمارو دنبال میکنم متوجه شدم که اکثرا برای خوندن مطالب هر پست چون اغلب درباره ی یک تصویر هست اول میرن پایین پست تصویر رو میبینن و بعد دوباره برمیگردن بالا تا پست رو بخونن . چون قبل از دیدن تصویر هیچ ذهنیتی نسبت به تصویر ندارن.
سپاسگزارم از نظر شما دوست گرامی
راستش من فقط کار با تلگرام دسکتاپ برام امکانپذیره، و در تلگرام دسکتاپ، برای "متنهای بلندتر از یه حد" نمیشه عکس رو در بالای متن جا داد.
شایدم بشه ولی واقعا من راهش رو بلد نیستم.
ارسال یک نظر