دردسر استارلینک ادامه دارد

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
"یادبود ملی دهانه آتشفشان سانست" در آریزونای آمریکا یک "پارک ملی آسمان تاریک" است، از همین رو دیوید بلنچارد آن را جایی خوب برای عکاسی از سحابی شکارچی می‌دانست. او می‌گوید: «چیزی که به آن توجه نکرده بودم استارلینک بود.» در روز ۱۳ ژانویه، هنگامی که بلنچارد دوربینش را با دهانه‌ی باز برای نوردهی از پرورشگاه ستاره‌ای پرآوازه‌ شکارچی تنظیم کرده بود ده‌ها ماهواره‌ی استارلینک از جلوی آن گذشت.

تصویری که او گرفت هم زیبا و هم ترسناک است و چالش فزاینده‌ی میان استارلینک با اخترشناسان را می‌نمایاند. حتی آسمان تاریک این پارک ملی هم نتوانسته از آزار این ماهواره‌ها در امان بماند.

استارلینک یک سرمایه‌گذاری از سوی اسپیس‌ایکس است. پنداشتِ زمینه‌ی این سرمایه‌گذاری پرتاب ۱۲۰۰۰ ماهواره یا بیشتر به مدار زمین است که سیاره‌مان را در بر بگیرند و پوشش جهانی اینترنت را فراهم کنند. دسته‌ی ۶۰ تایی از این ماهواره‌ها که در ماه می ۲۰۱۹ پرتاب شد اخترناسان را غافلگیر کرد و انجمن بین‌المللی اخترشناسی را واداشت تا نگرانی خود را ابراز کنند. به گفته‌ی آنان، پر کردن آسمان با ستارگان مصنوعی می‌تواند برای دانش اخترشناسی چیز خوبی نباشد.

از آن زمان تاکنون ماهواره‌های استارلینک دیگری هم پرتاب شد و اکنون شمار کل آنها به حدود ۲۰۰ تا رسیده و انتظار می‌رود شمار این ماهواره‌ها تا پایان سال ۲۰۲۰ به حدود ۱۰۰۰ تا برسد. در تازه‌ترین پرتاب که روز ۶ ژانویه‌ی ۲۰۲۰ انجام شد، اسپیس‌ایکس یکی از این ماهواره‌ها را با یک لایه‌ی آزمایشی پوشاند تا از درخشندگی آن بکاهد. ولی رصدهای آغازینی که برخی از رصدگردان انجام داده‌اند نشان می‌دهد که این پوش تاثیر کمی [در کاهش درخشندگی ماهواره] داشته. به تلاشت ادامه بده اسپیس ایکس!

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Sunset Crater National Monument - Arizona - Dark Sky National Park - David Blanchard - Orion Nebula - Starlink - SpaceX - Earth - International Astronomical Union

منبع: spaceweather

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه