توپی از ستاره در هاله کهکشان
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۳.۹ مگ) |
چیزی حدود ۱۳۰۰۰ سال نوری دورتر و در صورت فلکی جنوبی طاووس، خوشهی ستارهای کروی انجیسی ۶۷۵۲ جای دارد که سرگرم پرسهزنی در هالهی کهکشان راه شیری است.
انجیسی ۶۷۵۲ که بیش از ۱۰ میلیارد سال از عمرش میگذرد، پس از خوشههای امگا قنطورس و توکان ۴۷ سومین خوشهی درخشان در آسمان شبانهی سیارهی زمین است. این خوشه بیش از ۱۰۰ هزار ستاره را در کرهای به قطر حدود ۱۰۰ سال نوری جای داده است.
بررسیهای تلسکوپی که روی انجیسی ۶۷۵۲ انجام شده نشان داده که بخش چشمگیری از ستارگان نزدیک هستهی این خوشه در سامانههای ستارهای چندتایی گرد آمدهاند.
این بررسیها همچنین وجود ستارگانی به نام ویلانهای آبی (آوارههای آبی) را نیز نمایان کرده، ستارگانی که بسیار جوانتر و سنگینتر از آن به نظر میرسند که در خوشهای جای داشته باشند که سن چشمداشتی ستارگانش دستکم دو برابر سن خورشید است. پنداشته میشود این ویلانهای آبی در پی برخوردها و به هم پیوستن ستارگان در محیط شلوغ و پرستارهی انبوهِ هستهی خوشه ساخته شدهاند.
در این تصویر همنهادهی (ترکیبی) پُروضوح و رنگی همچنین میتوانید غولهای سرخ باستانی درون خوشه را نیز به رنگ زرد ببینید. (یادداشت: ستارهی آبیفام درخشان با تیزیهای پراش که در جایگاه ساعت ۱۱ نسبت به مرکز خوشه دیده میشود ستارهای در پیشزمینه است که در راستای خط دید انجیسی ۶۷۵۲ جای دارد)
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
constellation Pavo - globular star cluster - NGC 6752 - halo - Milky Way galaxy - Omega Centauri - 47 Tucanae - planet - Earth - star - multiple star system - blue straggler - Sun - red giant
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر