بخار شدن دنبالهدار ۶۷پی
یکی از بهترین نماهایی که تاکنون از این فوارهها ثبت شده را در این تصویرِ دنبالهدار ۶۷پی/چوریموف-گراسیمنکو (دنبالهدار سیجی یا ۶۷پی) میبینیم؛ این عکس در سال ۲۰۱۵، توسط فضاپیمای روزتای سازمان فضایی اروپا که از ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ در مدار پیرامون این دنبالهدار بود گرفته شد.
این تصویر تودههایی از گاز و غبار را نشان میدهد که دارند از چندین جای هستهی دنبالهدار ۶۷پی بیرون میزنند. در آن هنگام، این دنبالهدار داشت به خورشید نزدیک میشد و گرما میگرفت.
دنبالهدار ۶۷پی از دو لوب تشکیل شده بود- یک لوب بزرگ به پهنای دود ۴ کیلومتر و یک لوب کوچک به پهنای حدود ۲.۵ کیلومتر که با گردنهای باریک به هم پیوسته بودند.
بررسیها نشان میدهند که تبخیری که باعث بیرون زدن فوارههای گاز و یخ از سطح دنبالهدار میشود باید زیر سطح دنبالهدار رخ بدهد.
دنبالهدار ۶۷پی در هر یک از مدارهای ۶.۴۴ سالهاش حدود یک متر از شعاعش را با این فوارهها از دست میدهد، آهنگی که سرانجام به نابودی این دنبالهدار در تنها چند هزار سال خواهد انجامید.
فضاپیمای روزتا در سال ۲۰۱۶ در عملیاتی برنامهریزی شده، با یک برخورد مهارشده خود را به سطح دنبالهدارش کوباند و ماموریتش را به پایان رساند.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
comet tail - ESA - Rosetta spacecraft - Comet 67P/Churyumov-Gerasimenko - Comet CG - Sun - Comet 67P
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر