ماموریت‌های آینده ناسا می‌توانند سفر به ناهید یا به ماه‌های شگفت‌انگیز منظومه خورشیدی باشند

ناسا چهار ماموریت ممکن را برای دیدار با برخی از کم‌شناخته شده‌ترین اجرام سامانه‌ی خورشیدی برگزیده است. این پیشنهادها به عنوان بخشی از برنامه‌ی دیسکاوری این سازمان هستند که سرمایه‌ی ماموریت‌های به نسبت ارزان در سامانه‌ی خورشیدی را فراهم می‌کند.

برداشت هنری از فرود کاوشگر داوینچی+ در
جو سیاره‌ی ناهید- تصویر بزرگ‌تر
دو ماموریت از این چهار ماموریت برای کاوش سیاره‌ی ناهید است. ماموریت نخست "داوینچی+" (DAVINCI+) نام دارد که هدف آن پرتاب یک فضاپیما به درون جو بی‌اندازه داغ و چگال ناهید برای سنجیدن همنهش آن از بالا به پایین است. این سنجش به ما در شناخت چگونگیِ پیدایش جو ناهید و این که آیا این سیاره در گذشته اقیانوسی روی سطحش داشته یا نه کمک می‌کند [۱].

نام ماموریت دوم "وریتاس" (VERITAS) است و هدف آن چرخش به گرد ناهید و بهره‌گیری از دستگاه‌های نیرومند راداری برای دیدنِ پشتِ لایه‌ی جو و نقشه‌برداری از سطح سیاره در جستجوی فرآیندهای فعالی مانند آتشفشان‌خیزی یا زمین‌ساخت صفحه‌ای خواهد بود. ین فضاپیما همچنین آرایش سطح ناهید را هم نشان داده و دلیل این همه تفاوت آن با زمین را به ما خواهد گفت [۲].

دو ماموریت پیشنهادی دیگر برای ماه‌های (قمرهای) شگفت‌انگیز در سامانه‌ی خورشیدی است. پیشنهاد نخست "رصدگر آتشفشانی آیو" (آیوو یا ایوو، IVO) نام دارد و یک فضاپیمای پیشنهادی است که چندین گذر نزدیک از کنار آیو، ماه مشتری و آتشفشانی‌ترین دنیای سامانه‌ی خورشیدی انجام خواهد داد. از آنجایی که می‌دانیم سطح آیو پوشیده از آتشفشان‌های بزرگ است، آیوو به ما کمک خواهد کرد تا بفهمیم تفتال‌های (ماگماهای) این آتشفشان‌ها از کجا می‌آید و دقیقا چگونه فوران می‌کنند.

ماموریت پیشنهادی پایانی "ترایدنت" (Trident) نام دارد و از کنار نپتون و ماه غول‌پیکرش، تریتون (ترایتون) خواهد گذشت. تریتون به گونه‌ی شگفت‌انگیزی فعال است، برای نمونه، با این که از خورشید بسیار دور و بنابراین بی‌اندازه سرد است، یخ‌فشان دارد. ترایدنت به جستجوی یک اقیانوس زیرزمینی در تریتون خواهد پرداخت و تلاش خواهد کرد بداند چرا این ماه تا این اندازه فعال است؛ این می‌تواند به ما کمک کند تا درباره‌ی چگونگی دگرگونی و تکامل سیاره‌هایی با توان زیست‌پذیری آگاهی‌هایی به دست بیاوریم.

گروه‌های مسئول این ماموریت‌ها برای کار کردن روی پنداشت‌های کلی ماموریتشان با جزییات بیشتر، هر یک ۳ میلیون دلار در نه ماه آینده دریافت خواهند کرد. در پایان این دوره یکd یا دو تا از آنها برای راه‌اندازی عملی برگزیده خواهند شد.

--------------------------------------------
یادداشت‌ها:
۱) واژه‌ی DAVINCI+ سرواژه‌ی Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry, and Imaging Plus است.
۲) واژه‌ی VERITAS سرواژه‌ی Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy است.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
NASA - solar system - Discovery - Venus - DAVINCI+ - Deep Atmosphere Venus Investigation of Noble gases, Chemistry, and Imaging Plus) - plane - VERITAS - Venus Emissivity, Radio Science, InSAR, Topography, and Spectroscopy - radar - volcanism - plate tectonics - Earth - moon - Io Volcanic Observer - IVO - Jupiter - Io - magma - Trident - Neptune - Triton - icy volcano - sun - habitable

2 دیدگاه شما:

مهرداد

سلام . لطفا در مورد قدمت و عمر سیارات منظومه شمسی و سیارات و ثوابت نزدیک به منظومه شمسی منبعی را معرفی کنید یا اگر زحمت نیست خودتان ذکرکنید . منظورم از قدمت تشکیل سیاره یا ستاره است . مثلاشکل گیری زمین nمیلیون سال یا مریخ . برای کاری لازم دارم ممنون میشوم

یک ستاره در هفت آسمان

مهرداد عزیز
همه‌ی اینهایی که گفتید رو به آسونی می‌تونید در ویکیپدیا پیدا کنید
همینقدر بگم که خورشید حدود ۵ میلیارد سال (در ویکیپدیا نوشته ۴.۵۷ میلیارد سال) عمر داره و بیشتر سیاره‌ها هم اندکی بعدش ساخته شدند

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه