کهکشانی همسان با کهکشان راه شیری خودمان

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر (۵ مگ)
کهکشان مارپیچی بزرگ و زیبای ان‌جی‌سی ۷۳۳۱ اغلب به عنوان همسان راه شیری خودمان معرفی می‌شود.
این کهکشان که با حدود ۵۰ میلیون سال نوری فاصله، در صورت فلکی شمالی اسب بالدار جای دارد، در آغاز یک سحابی مارپیچی تشخیص داده شده بود و در حقیقت یکی از کهکشان‌های پرنوریست که در فهرست پرآوازه‌ی سده‌ی ۱۸ شارل مسیه گنجانده "نشده" است.
از آنجا که صفحه‌ی این کهکشان نسبت به خط دید ما کج است، نوردهی‌های درازمدت تلسکوپی اغلب به ثبت تصویری از آن می‌انجامند که حس ژرفا و عمق بسیار نیرومندی در بیننده بر می‌انگیزد.
در این تصویرِ نمای نزدیک از تلسکوپ فضایی هابل بازوهای مارپیچی باشکوه این کهکشان را می‌بینیم که با رگه‌های تیره‌ی غبار، خوشه‌های درخشان و آبی‌فام ستارگان بزرگ و جوان، و تابش ویژه‌ی سرخ‌فامِ منطقه‌های فعال در ستاره‌زایی آراسته شده‌اند.
مرکز درخشان و زردفام ان‌جی‌سی ۷۳۳۱ از نور انبوهِ ستارگان سرد و پیر می‌درخشد. و مانند راه شیری خودمان، هسته‌ی ان‌جی‌سی ۷۳۳۱ هم جایگاه یک ابرسیاهچاله (سیاهچاله‌ی ابرپرجرم) است.

-------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه نامه:
NGC 7331 - spiral galaxy - Milky Way - constellation Pegasus - spiral nebula - Charles Messier - Hubble Space Telescope - spiral arm - cluster - star - star forming - supermassive black hole - core

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه