داستان دو نیمکره

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
در این چشم‌انداز آسمان شب، خورشید پشتِ افقی پنهان شده که از میانِ تصویرِ دو نیمکره می‌گذرد.
این تصویر از پیوند دیجیتالیِ دو نما درست شده که از عرض‌های جغرافیایی یکسان ولی در دو نیمکره گرفته شده بودند: ۲۹ درجه بالای استوا و ۲۹ درجه زیر استوا.
پیوند دیجیتالی دو نیمکره به روشی دیگر
تصویر بزگ‌تر
نمای بالا چشم‌انداز شمال است و در فوریه‌ی ۲۰۲۰ از رصدخانه‌ی بنیاد اخترشناسی جزایر قناری (IAC) در لاپالما گرفته شده. نمای پایین که به خوبی با بالایی همخوان شده هم چشم‌انداز جنوب است و در آوریل ۲۰۱۶ از رصدخانه‌ی لاسیای رصدخانه‌ی جنوبی اروپا (ESO) گرفته شده بود.
دو نما بسیار خوب با هم تراز شده‌اند به گونه‌ای که نوار کهکشان در راستای تقریبا عمودی از یک نقطه در افق به بالا و پایین کشیده شده.
در نیمه‌ی پایینی ابرهای تاریک و سحابی‌های درخشان نزدیک مرکز کهکشان خودنمایی می‌کنند. در نیمه‌ی بالایی هم سیاره‌ی تابناک ناهید را غرق در تابش برجگاهی (منطقه‌البروجی) می‌بینیم.
این تابش دستاورد پراکندگی نور خورشید توسط غبارهای میان‌سیاره‌ای است که صفحه‌ی دایره‌البروجی سامانه‌ی خورشیدی را مانند یک دایره‌ی کامل در این آسمان نشان می‌دهد.
در افق وارونه شده‌ی جنوبی گنبد بزرگ تلسکوپ‌های لاسیا دیده می‌شود و در افق نیمه‌ی شمالی هم تلسکوپ‌های چند-آینه‌ای "مجیک" لاپالما را می‌بینیم.
اگر در این چشم‌انداز شبانه‌ی دو-نیمکره‌ای دقت کنید جلوه‌های چشمگیر دیگری را هم خواهید دید، از جمله کهکشان آندرومدا در آسمان شمال و ابرهای ماژلانی بزرگ و کوچک در آسمان جنوب.

-------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه نامه:
Sun - Earth - latitude - planet - equator - IAC observatory - La Palma - ESO - La Silla Observatory - Milky Way - galactic center - Venus - zodiacal light - Solar System - ecliptic plane - Magic telescopes - Andromeda Galaxy - Large and Small Magellanic Clouds

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه