سیارک بزرگی که یک ماه دیگر از کنار زمین خواهد گذشت

* یک سیارک بزرگ "با توانش خطرزایی" در ماه آینده از کنار زمین خواهد گذشت، ولی نگران نباشید، خطری برای زمین نخواهد داشت.
پویانمایی از جابجایی سیارکِ با توانش خطرزاییِ ۱۹۹۸ اوآر۲ در آسمان شب در ۱۶ مارس ۲۰۲۰
این سیارک با نام "(۵۲۷۶۸) ۱۹۹۸ آر۲" گذر خود از کنار زمین را در ۲۹ آوریل انجام خواهد داد. قطر این سنگ غول‌پیکر آسمانی ۱.۸ تا ۴.۱ کیلومتر برآورد شده، تقریبا به پهنای جزیره‌ی منهتن.

اگرچه سیارکی به این اندازه اگر به زمین بخورد ویرانی سهمگینی به بار خواهد آورد (چیزی که به برخی هشدارها و داده‌های نادرست در رسانه‌ها انجامیده) ولی تهدیدی از سوی این سیارک در کار نخواهد بود.

سیارک ۱۹۹۸ اوآر۲ در حدود ساعت ۰۹:۵۶ به وقت گرینویچ از نزدیک‌ترین نقطه‌ی مسیرش به زمین، فاصله‌ی ۶.۳ میلیون کیلومتری خواهد گذشت- بیشتر از ۱۶ برابر فاصله‌ی میانگین زمین تا ماه.

ناسا این سیارک را به عنوان جرمی "با توانش خطرزایی" دسته‌بندی کرده، نه بدین دلیل که خطری برای زمین دارد، بلکه به این دلیل که معیارهای ویژه‌ای در نظام دسته‌بندی این سازمان را برآورده می‌کند. در نظام ناسا، سیارک با توانش خطرزایی به سیارکی می‌گویند که مدارش در هر زمانی، مدار زمین را در فاصله‌ی کمتر از ۷.۵ میلیون کیلومتر -۰.۰۵ یکای اخترشناسی- از زمین قطع کند؛ یکای اخترشناسی یا ای‌یو فاصله‌ی میانگین زمین تا خورشید است.

سیارک ۱۹۹۸ اوآر۲ در جایی میان مدارهای زمین و بهرام به گرد خورشید می‌گردد و به گفته‌ی ناسا، گذر بعدی‌اش از نزدیک زمین در ۱۸ می ۲۰۳۱ خواهد بود. در آن هنگام فاصله‌اش از زمین از گذر کنونی هم بیشتر خواهد بود- حدود ۱۹ میلیون کیلومتر.

در دو گذر بعدی که در ۲۰۴۸ و ۲۰۶۲ انجام خواهند شد، فاصله‌اش از زمین باز هم بیشتر خواهد بود. نزدیک‌ترین گذر در آینده‌ی پیش‌بینی‌پذیر در ۱۶ آوریل ۲۰۷۹ انجام می‌شود که در آن هنگام از ۱.۸ میلیون کیلومتری سیاره‌مان خواهد گذشت.

ناسا و شریکان بین‌المللی‌اش فعالانه آسمان را برای یافتن سیارک‌هایی با توانش خطرزایی می‌پویند و راه‌هایی برای کج کردن مسیر سیارک‌هایی که رو به زمین می‌آیند را پیش از برخورد بررسی می‌کنند. تاکنون حدود یک سوم از ۲۵۰۰۰ سیارک بزرگی که گمان می‌رود مسیرشان رو به محیط پیرامون زمین باشد یافته شده‌اند.
دو تصویر از سیارک ۱۹۹۸ اوآر۲ که در ۱۶ مارس ۲۰۲۰ با نوردهی‌های ۱۸۰ ثانیه‌ای گرفته شده‌اند. سیارک با پیکان سفید نشان داده شده. در تصویر بالایی، دوربین جابجاییِ سیارک را دنبال می‌کند و از همین رو ستارگان به شکل ردهایی روشن و خود سیارک به شکل نقطه دیده می‌شوند. در تصویر پایینی، تلسکوپ روی ستارگان تنظیم و ثابت شده و از همین رو همگی به شکل نقطه، ولی سیارک به شکل یک رد کوتاه دیده می‌شود.
-------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه نامه:
potentially hazardous - asteroid - Earth - Asteroid (52768) 1998 OR2 - Manhattan - NASA - Mars - star

منبع: Space.com

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه