نقاشی کیهانی با رنگ‌های سرخ، آبی و سیاه

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
این نمای رنگین آسمان پهنه‌ای به اندازه‌ی حدود چهار قرص کامل ماه (۲ درجه) را از میدان‌های پرستاره و پر از سحابیِ صفحه‌ی کهکشان راه شیری در صورت فلکی شمالی شاهانه‌ی قیفاووس می‌پوشاند.
سمت چپ مرکز چارچوب، ناحیه‌ی گسیلشی درخشان و سرخ‌فام شارپلس ۱۵۵ (یا اس‌اچ ۱۵۵) را می‌بینیم که به نام سحابی غار نیز شناخته می‌شود. این سحابی با فاصله‌ی حدود ۲۴۰۰ سال نوری از زمین، نزدیک لبه‌ی ابر مولکولی بزرگِ این منطقه جای دارد .
پهنای این غار کیهانی به حدود ۱۰ سال نوری می‌رسد و دیواره‌های گازی درخشان آن در اثر پرتوی فرابنفش ستارگان داغ و جوان یونیده شده و این چنین برافروخته شده‌اند.
سحابی‌های پرغبار و آبی‌فام بازتابی -مانند وی‌دی‌بی ۱۵۵- در پایین، سمت راست، و همچنین ابرهای تیره‌ی غبار نیز در این بوم نقاشی میان‌ستاره‌ای فراوان به چشم می‌خورد.
پژوهش‌های اخترشناسان نشانه‌های چشمگیرِ دیگری از فرآیند ستاره‌زایی را در این منطقه آشکار کرده، از جمله نقطه‌ی سرخ درخشان هربیگ-هارو ۱۶۸ یا اچ‌اچ ۱۶۸ پایین مرکز چارچوب. درخشش این جرم هربیگ-هارو دستاورد فواره‌های پرانرژی‌‌ای است که دارند از یک ستاره‌ی نوزاد بیرون می‌زنند.

-------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه نامه:
 full moon - nebula rich - plane - Milky Way Galaxy - constellation Cepheus - molecular cloud - emission region - Sharpless 155 - Sh 155 - Cave Nebula - ultraviolet - star - reflection nebula - canvas - star formation - Herbig-Haro 168 - HH 168

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه