بسیار به هم نزدیک، بسیار از هم دور!

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
به تازگی در صورت فلکی گاو (ثور) ترافیک پدید آمده است.
این چشم‌انداز آسمانی که روز ۱ آوریل از آسمانِ اندکی ریزگردی تاپیوبیشکه‌ی مجارستان گرفته شده و رفت و آمد بسیاری را در صورت فلکیِ برجگاهیِ گاو و صفحه‌ی برجگاهیِ (دایره‌البروجیِ) سامانه‌ی خورشیدی نشان می‌دهد.
ایستگاه فضایی بین‌المللی که دارد به سرعت از راست به چپ پیش می‌رود رد روشنی از خود در پایینِ این میدان دیدِ تلسکوپی به جا گذاشته است.
ناهید، سیاره‌ی درونی سامانه‌ی خورشیدی که بسیار آهسته‌تر جابجا می‌شود و تا جایی که می‌تواند در آسمان زمین از خورشید دور می‌شود، با درخشش بی‌اندازه‌اش در سمت راست چارچوب خودنمایی می‌کند.
ستارگان خوشه‌ی پروین هم سمت چپ چشم‌انداز دیده می‌شوند.
ولی در این ترافیک هیچ برخوردی رخ نمی‌دهد زیرا با این که این اجرام نزدیک به هم دیده می‌شوند، ولی در عمل بسیار از هم دورند.
ایستگاه فضایی که از نوامبر سال ۲۰۰۰ تاکنون پذیرای فضانوردان بوده، در مداری حدود ۴۰۰ کیلومتر بالاتر از سطح زمین در گردش است.
ناهید که اکنون ستاره‌ی تابناک شامگاهی است تقریبا ۲/۳ یکای اخترشناسی (ای‌یو.-فاصله‌ی زمین تا خورشید) از زمین فاصله دارد، بسیار دور از ایستگاه فضایی.
خوشه‌ی ستاره‌ای پروین که یکی از ساکنانِ همیشگی‌ترِ صورت فلکی گاو است هم با فاصله‌ی ۴۰۰ سال نوری، بسیار دورتر از آنست که با هیچ یک از اینها برخوردی پیدا کند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Tapiobicske - Hungary - zodiacal - constellation of the Bull - Solar System - ecliptic plane - International Space Station - Sun - planet - Earth - Venus - star - Pleiades - evening star - star cluster

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه