سحابی کله‌اسبی در طیف فروسرخ

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
یک ابر باشکوه از غبارِ میان‌ستاره‌ایِ شناور در پهنه‌ی فضا به گونه‌ای از نور و بادهای ستارگان تراشیده شده که پیکره‌ای آشنا پیدا کرده و از دیدگاه زمین مانند سر یک اسب دیده می‌شود، و از همین رو نامِ بجای "سحابی کله‌اسبی" بر آن گذاشته شده.
سحابی کله‌اسبی در دل سحابی بزرگ، گسترده و پیچیده‌ی شکارچی یا جبار (ام۴۲) جای گرفته است و هدفی ارزشمند ولی دشوار برای تلسکوپ‌های کوچک است [مانند یک بریدگی سیاهرنگ کوچک در ابرهای روشن دیده می‌شود-م]
تصویر باشکوه و پرجزییاتی که اینجا می‌بینید سال ۲۰۱۳ در طیف فروسرخ توسط تلسکوپ فضایی مدارگرد هابل، برای بزرگداشت ۲۳مین سالِ آغاز به کار این تلسکوپ گرفته شده بود [همان زمان اینجا درباره‌اش خواندید: * شاهکار تازه هابل- نمایی که تاکنون از سحابی کله‌اسبی ندیده‌اید].
این ابر مولکولی تاریک که حدود ۱۵۰۰ سال نوری از زمین دورست به نام بارنارد ۳۳ هم شناخته می‌شود و در اصل تنها به این دلیل دیده می‌شود که از پشت با نور ستاره‌ی بزرگ سیگما شکارچی روشن شده است.
پیکره‌ی سحابی کله‌اسبی در درازنای چند میلیون سالِ آینده به آرامی دگرگون شده و سرانجام در اثر تابش پرتوهای پرانرژی ستارگان از هم پاشیده و نابود خواهد شد.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Horsehead Nebula - stellar wind - Orion Nebula - M42 - infrared - Hubble Space Telescope - dark molecular cloud - Barnard 33 - star - Sigma Orionis

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه