منظومه سیارهای بیگانه کپلر-۹۰
![]() |
آیا ستارگان دیگر هم سامانههای سیارهای مانند سامانهی ما دارند؟
بله. برای نمونه، سامانهی کپلر-۹۰.
عنوان این سامانه برگرفته از نام یابندهاش، ماهوارهی کپلر است که از ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ در مدار زمین بود. برای کپلر-۹۰ تاکنون هشت سیاره یافته شده که از این نظر با سامانهی خورشیدی برابر است.
از دیگر همانندیهای میان کپلر-۹۰ با سامانهی ما، داشتنِ یک ستارهی ردهی-جی مانند خورشید، سیارههایی سنگی مانند زمین، و سیارههایی بزرگ هماندازههای کیوان و مشتری است.
این سامانه تفاوتهایی هم با سامانهی خورشیدی دارد، از جمله این که همهی این هشت سیارهی شناخته شدهاش در فاصلهای به نسبت کم به گرد ستاره میگردند- در مدارهایی تنگتر از مدار زمین به گرد خورشید؛ و بنابراین احتمالا داغتر از آنند که پذیرای زندگی باشند.
ولی شاید در رصدهایی با دورههای زمانی بلندتر بتوانیم سیارههای خنکتری که در فاصلهی دورتری به گرد ستارهی مرکزی میچرخند هم پیدا کنیم.
سامانهی کپلر-۹۰ حدود ۲۵۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و با داشتن قدر ۱۴+، میتوان آن را به کمک یک تلسکوپ اندازه-میانگین در راستای صورت فلکی اژدها پیدا کرد.
اکنون فضاپیمای فراسیاره-یابِ تس (TESS) که در سال ۲۰۱۸ راهی فضا شد ماموریت یافتن فراسیارهها (سیارههای فراخورشیدی) را بر عهده دارد، ولی ماموریتهای دیگری نیز با توانایی سیارهیابی برای دههی آینده برنامهریزی شده، از جمله تلسکوپ جیمز وب ناسا (JWST) و تلسکوپ پیمایشی فروسرخ میدان گستردهی ناسا (دبلیوفرست، WFIRST).
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
star - planetary system - Kepler satellite - Earth - planet - Kepler-90 - Solar System - G-type star - Sun - Jupiter - Saturn - constellation of the Dragon - Draco - exoplanet - TESS - NASA - JWST - WFIRST
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر