دنباله‌دار سوان وارد آسمان شمال شد

دیروز دنباله‌دار سوان (سی/۲۰۲۰ اف۸) از استوای آسمان گذشت و راهی شمال شد.

استفن جیمز اومیرا که از زمان کشف این دنباله‌دار در ماه گذشته آن را از بوتسوانا دیدبانی می‌کرده می‌گوید: «زمان آن رسیده که مشعل را به دست رصدگران نیمکره‌ی شمالی بدهیم.» وی این عکس را ده دقیقه پس از آغاز "گرگ‌ومیشِ اخترشناسی"* از دنباله‌دار سوان بر فراز درختان باغشان گرفته.

وی می‌گوید: «به برآوردی که من از پشت دوربین دوچشمی ۸ در ۴۲ انجام دادم، روشنی این دنباله‌دار ۶.۰ و درازای دمش ۱/۲ درجه بود (اکنون بیشترش دم غباری است). امیدوارم با پیشروی سوان به سوی خورشید تولیدِ غبارش بیشتر شود و نمایش خوبی برای شما در شمال اجرا کند.»

در این هفته، رصدگران جنوب کشور آمریکا می‌توانند در گرگ‌ومیش بامدادی نخستین نگاه را به سوان در پایینِ افق خاوری بیندازند. این دنباله‌دار اکنون در صورت فلکی ماهی است و هنوز به سختی می‌توان با چشم نامسلح آن را دید. ولی دارد به سوی خورشید پیش می‌آید (۲۷ می به نزدیک‌ترین فاصله از آن می‌رسد)، و شاید شانس بیاوریم و در آن هنگام یک برون‌ریزی دیگر که با چشم نامسلح دیده شود انجام دهد!

--------------------------------------------
* گرگ‌ومیش یا نیمتابِ اخترشناسی زمانی‌ست میان غروب یا طلوع خورشید و لحظه‌ای که مرکز خورشید به ۱۸ درجه در زیر افق می‌رسد. این زمان تاریک‌ترین گام از سه گامِ گرگ‌ومیش است، چه غروب و چه طلوع. دو گام دیگر به ترتیب گرگ‌ومیش دریانوردی و گرگ‌ومیش شهری نام دارند و زمانی هستند که خورشید به ترتیب ۱۲ درجه و ۶ درجه زیر افق است -م

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Comet SWAN - C/2020 F8 - celestial equator - Northern Hemisphere - Stephen James O'Meara - comet - Botswana - astronomical twilight - tail - USA - constellation Pisces - unaided eye - sun

منبع: spaceweather

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه