دنباله‌دار دم‌دراز سوان

ین تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر (۴.۶ مگ)
دُم یونی چشم‌نوازِ دنباله‌دار سوان (سی/۲۰۲۰ اف۸) که در باد خورشیدی می‌رقصد به اندازه‌ای بلند است که از چارچوب ۱۰ درجه‌ای این تصویر تله‌فوتو هم فراتر رفته.
این عکس در روز ۲ می گرفته شده؛ در آن روز، گیسوی سبزفام سوان حدود ۶ دقیقه‌ی نوری از زمین فاصله داشت. پس‌زمینه‌ی دلنشین این تصویر دربردارنده‌ی ستارگانی در مرز میان صورت‌های فلکی نهنگ و دُل (دلو) است.
دنباله‌دار سُوان در روز ۱۱ آوریل در داده های رصدخانه‌ی خورشیدی و هورسپهری (سوهو) یافته شد. ستاره‌شناس آماتور استرالیایی، مایکل ماتیاتزو این دنباله‌دار را در عکس‌هایی که فضاپیمای سوهو با دوربین "ناهمسانگردی‌های باد خورشیدی" (سوان، SWAN) خود گرفته بود شناسایی کرد.
این دنباله‌دار به تازگی وارد محدود دید چشم نامسلح شده و دارد از جنوب به شمال آسمان می‌آید.
سوان که در تاریک و روشنِ سپیده‌دم، در افق خاوری دیده می‌شود، در روز ۱۲ می از نزدیک‌ترین نقطه‌ی مسیرش به زمین می‌گذرد و در ۲۷ می هم به نقطه‌ی پیراهور (حضیض) مدارش، یعنی نزدیک‌ترین نقطه‌ی مسیرش به خورشید خواهد رسید.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
solar wind - ion tail - Comet SWAN - C/2020 F8 - telephoto - coma - Earth - constellations Cetus - Aquarius - Australia - Michael Mattiazzo - Sun - SOHO - Solar Wind ANisotropies - naked-eye - planet - Earth - perihelion

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه