چهره فروسرخِ مشتری در عکسی که از روی زمین گرفته شده

سیاره‌ی مشتری در طیف فروسرخ شب را روشن می‌کند.
به تازگی اخترشناسان در رصدخانه‌ی جمنای شمالی در هاوایی آمریکا برخی از بهترین عکس‌های فروسرخ از مشتری را که تاکنون از روی زمین گرفته شده ثبت کرده‌اند؛ یکی از آنها را اینجا می‌بینید.
دلیل این که رصدخانه‌ی جمنای می‌تواند چنین تصویر روشن و پروضوحی بگیرد اینست که از ترفندی به نام "تصویربرداری شانسی" بهره می‌گیرد. در این ترفند، نخست چندین عکس می‌گیرد، سپس پُروضوح‌ترین‌ها را که از شانس، در زمانی که جو زمین در آرام‌ترین و پایدارترین وضعیت بوده گرفته شده‌اند جدا می‌کند و در پایان آنها را با هم ترکیب می‌کند.
مشتری اینجا نمایی مانند کدوی هالووین پیدا کرده که دلیلش وجود لایه‌های ابری گوناگون در آنست.
نور فروسرخ بهتر از نور دیدنی (مریی) می‌تواند از درون ابرها بگذرد، چیزی که به ما اجازه می‌دهد تا ابرهایی که در لایه‌های ژرف‌تر و داغ‌ترِ جو مشتری هستند را ببینیم. انبوه و چگال‌ترین ابرها به رنگ تیره دیده می‌شوند.
این تصویرها، به همراه تصویرهایی که تلسکوپ فضایی هابل و نیز فضاپیمای جونو گرفته‌اند می‌توانند آگاهی‌های بسیاری درباره‌ی الگوهای آب و هوایی مشتری به ما بدهند، از جمله این که توفان‌های غول‌پیکر و به اندازه‌ی یک سیاره روی آن کجاها شکل می‌گیرند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
infrared - Jupiter - Gemini North Observatory - Hawaii - USA - Earth - lucky imaging - jack-o’-lantern - planet - visible light - Hubble Space Telescope - Juno spacecraft

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه