دنباله‌دار هالی در برابر دنباله‌دار سوان

در ساعت‌های بی‌مهتابِ پیش از سپیده‌دم روز سوم ماه می دانه‌ها و ذرات غبار کیهانی ردهایی روشن در آسمان بی‌مهتابِ جزیره‌ی رئونیون پدید آوردند.
بارش شهابی سالانه‌ای که با گذرِ سیاره‌ی زمین از درون جریانِ آواریِ به جا مانده از دنباله‌دار دوره‌ایِ "۱/پی هالی" پدید می‌آید به نام بارش اِتا-دلوی شناخته می‌شود.
در این تصویر الهام‌بخش یک شهاب اتا-دلوی درخشان را می‌بینیم که ردی از چپ به راست بر فراز دریایی از ابر پدید آورده.
راستای این رد شهاب به کانون بارش در صورت فلکی دلو (دُل، آبریز) می‌رسد که بسیار بالاتر از افق خاوری و بالای چارچوب و بیرون از آنست.
شهاب‌های اتا-دلوی به سریع بودنشان آوازه دارند. آنها با سرعتی حدود ۶۶ کیلومتر بر ثانیه وارد جو زمین می‌شوند و از فرازای حدود ۱۰۰ کیلومتری آغاز به درخشش می‌کنند.
دنباله‌دار سی/۲۰۲۰ اف۸ سوان که حدود ۶ دقیقه‌ی نوری از زمین فاصله دارد هم با گیسوی سبز کمرنگ و دم بلندش در سمت چپِ مرکز این چشم‌انداز آسمانی و بر فراز ستیغ‌های آتشفشانی خودنمایی می‌کند.
دنباله‌دار سوان اکنون در سپیده‌دم آسمان نیمکره‌ی شمالی، نزدیک افق باختری دیده می‌شود، هر چند که به اندازه‌ی چیزی که پیش‌بینی شده بود روشن نشده.
این دنباله‌دار که نخستین [و واپسین-م] بارست به اینجا آمده همین دو روز پیش از نزیک‌ترین نقطه‌ی مدارش به زمین گذشت و در روز ۲۷ می هم به نقطه‌ی پیراهور (حضیض) مدارش خواهد رسید.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Reunion Island - planet - Earth - Comet 1/P Halley - meteor shower - Eta Aquarids - meteor - radiant - constellation Aquarius - coma - tail - Comet C/2020 F8 SWAN - perihelion

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه