سفری مجازی به "آبسنگ کیهانی"
اگر ویدیو اینجا اجرا نشد میتوانید آن را در تلگرام یک ستاره در هفت آسمان ببینید
اگر میتوانستید در دل "آبسنگ کیهانی" (Cosmic Reef) پرواز کنید چه میدیدید؟
ابر سحابی انجیسی ۲۰۱۴ از دید برخی مانند یک آبسنگیست که به جای اقیانوس، در دل فضا پدید آمده، دقیقتر بگوییم، در ابر ماژلانی بزرگ (الامسی) که بزرگترین کهکشان ماهوارهایِ راه شیری است.
به تازگی تلسکوپ فضایی هابل برای بزرگداشت ۳۰مین سالگرد آغاز به کارش در کاوش کیهان تصویر پرجزییاتی از این سحابی دوردست گرفت که در همین وبلاگ با نام «"آبسنگ کیهانی" هابل» دیدید.
در این ویدیو نمایشی سه-بعدی از پرواز در این آبسنگ کیهانی میبینید که با بهره از پیوند دادهها و عکسهای این منطقه پدید آمده است.
در آغازِ این نمایش رایانهای از کنار یک خوشهی ستارهای با ستارگان آبیفام و درخشان میگذرید، با ستونهایی از گاز و غبار بالای آنها که دارند به آرامی از نور پرانرژی و بادهای همین ستارگان بزرگ پراکنده و نابود میشوند.
![]() |
"آبسنگ کیهانی" هابل- تصویر در اندازهی بزرگتر |
رشتههای گاز و غبار در جای جای این ابرها از نور هیدروژن و نیتروژن برافروخته به رنگ سرخ دیده میشوند.
با پشت سر گذاشتن این آبسنگ کیهانی، سحابی آبیفام انجیسی ۲۰۲۰ پدیدار میشود که از گسیلشهای اکسیژن روشن شده. این ساختار گسترده یک ستارهی ولف-رایه با درخشش ۲۰۰ هزار برابر خورشید را در بر گرفته و گمان میرود از پرتاب و پس زدن جو بیرونی همین ستارهی هیولا پدید آمده باشد.
در پایان ویدیو دوربین مجازی میچرخد و نشان میدهد که انجیسی ۲۰۲۰ ساختار آشنای یک ساعت شنی را دارد.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Cosmic Reef - NGC 2014 - reef - LMC - Milky Way Galaxy - Hubble Space Telescope - star cluster - star - hydrogen - nitrogen - NGC 2020 - oxygen - Wolf-Rayet star - Sun - hourglass
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر