روشنایی‌های افشان در زمین و آسمان

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
ستارگان و ماهواره‌ها در این آسمان تاریک و بی‌ابر شبانه بر فراز دریاچه‌ی آبشار وانون در جنوب باختر ویکتوریا، استرالیا می‌درخشند یا برق می‌زنند.
تنها یک ابر با روشنی افشان و محو در این آسمان، روی درختان دیده می‌شود که باید بگوییم آن هم برای خود یک ماهواره است ولی نه ماهواره‌ای که به گرد زمین بچرخد، بلکه ماهواره‌ای برای کهکشان راه شیری به نام ابر ماژلانی بزرگ.
در پیش‌زمینه یک "قارچ شبح" با نام علمی Omphalotus nidiformis را می‌بینیم که در اثر پدیده‌ی زیست‌تابی درخشش شگفت‌انگیزی پیدا کرده.
این قارچ هم مانند ابر ماژلانی به آسانی با چشم دیده می‌شود. تابش شبحگون آن در اصل سبز مات بوده ولی در تصویر دوربین دیجیتالی سبزِ درخشان به نظر می‌رسد.
در پدید آوردن این تصویر دو نوردهی جداگانه به کار رفته. یکی از آسمان پس‌زمینه با ستارگان دوردست و نیز ابر ماژلانی بزرگ که ۱۶۰ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد، و دیگری از پیش‌زمینه و قارچ شبح درخشانش که تنها چند "نانوثانیه‌ی نوری" از عدسی دوربین فاصله داشت.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Wannon Falls Reserve - South West Victoria - Australia - Large Magellanic Cloud - galaxy - Milky Way - Omphalotus nidiformis - ghost fungus - planet - Eart - bioluminescence - star

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه