درخش سبز روی خورشید، ماه، ناهید، تیر

اگر در یک روز بی‌ابر، به تماشای غروب خورشید در افقی دوردست بنشینید، شاید برق سبزی را درست به هنگام ناپدید شدن خورشید ببینید.
این پدیده که به نام "درخش سبز" خوانده می‌شود دستاورد شکست پرتوهای نوری‌ست که پیش از رسیدن به چشم ما، مسیر بلندی را در جو زمین بپیمایند.
طول موج‌های کوتاه‌تر دچار شکست نیرومندتری می‌شوند تا طول موج‌های بلندتر سرخ‌تر، و این جداییِ رنگ‌ها به پدید آمدن یک فام سبز در واپسین نشانِ قرص خورشید که دیده می‌شود می‌انجامد.
دیدن یک درخش سبز از قرص ماه دشوارتر است، دیگر از قرص‌های کوچک سیاره‌های ناهید و تیر که نگوییم!
ولی اگر یک تلسکوپ یا دوربینی با عدسی تله‌فوتو داشته باشید شاید بتوانید این دستاورد فریبنده‌ی شکست جوی را هنگامی که این اجرام هم نزدیک افق هستند ببینید.
در این تصویر، چارچوب‌های بالا درخش سبز خورشید و ماه را که از سیسیل به تصویر کشیده شده می‌بینیم؛ درخش سبز ماه در ۱۸ مارس ۲۰۱۹ و درخش سبز خورشید در ۸ می ۲۰۲۰.
دو چارچوب پایینی که آنها هم از این جزیره‌ی مدیترانه‌ای ثبت شده‌اند، درخش سبز ناهید و تیر را در گرگ‌ومیش غروب ۲۴ می، نزدیک افق خاوری نشان می‌دهند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
green flash - refraction - wavelength - solar disk - Moon - Venus - Mercury - telephoto lens - Sicily - Mediterranean island

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه