دو ابرنواختر، یک کهکشان
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۵.۲ مگ) |
در این تصویرِ تلسکوپ فضایی هابل ناسا کهکشان زیبای انجیسی ۵۸۶۱ را میبینید که حدود ۸۵ میلیون سال نوری دورتر از زمین، در صورت فلکی ترازو جای دارد.
انجیسی ۵۸۶۱ یک کهکشان مارپیچی میانجی است. اخترشناسان بیشتر کهکشانها را بر پایهی ریختشناسی آنها ردهبندی میکنند. برای نمونه، کهکشان راه شیری یک کهکشان مارپیچی میلهای است. یک کهکشان مارپیچی میانجی در میان دو رده جای میگیرد: ردهی کهکشانهای مارپیچی میلهای که به نظر میرسد ساختاری میله-مانند در مرکزشان دارند، و کهکشانهای مارپیچی بیمیله که دارای میلهی مرکزی نیستند.
دو ابرنواختر -اسان ۱۹۷۱دی و اسان۲۰۱۷ئیآرپی- در این کهکشان دیده شدهاند. میدانید که ابرنواخترها انفجارهای سهمگین درخشانی هستند که میتوانند در آسمان شب بدرخشند. درخشانترین ابرنواختری که تاکنون در تاریخ ثبت شده احتمالا ابرنواختر اسان۱۰۰۶ بوده. این انفجار در آمان سیارهی زمین ۱۶ برابر درخشانتر از سیارهی ناهید بود و از ۳۰ آوریل تا ۱ می ۱۰۰۶ میلادی دیده میشد [این همان ابرنواختریست که گویا ابن سینا هم توصیفش کرده بوده. اینجا بخوانید-م].
-------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژه نامه:
Earth - constellation of Libra - NGC 5861 - NASA - ESA - Hubble Space Telescope - intermediate spiral galaxy - morphology - Milky Way galaxy - barred spiral galaxy - unbarred spiral galaxy - supernova - SN1971D - SN2017erp - SN 1006 - Venus
منبع: spacetelescope
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر