طلوع حلقه آتش در استرالیا


باور کنید یا نه، این خورشید است که دارد پشت ابرها در افق بالا می‌آید.
کم پیش می‌آید طلوع خورشید مانند این بشود زیرا بیشتر آنها ماه را با خود ندارند. ولی بامداد ۱۰ می ۲۰۱۳ در استرالیای باختری، ماه هم میان زمین و خورشید که داشت طلوع می‌کرد دیده می‌شد.
در برخی زمان‌ها برای کسانی که ناآگاهند فهمیدن چیزی که دارد رخ می‌دهد دشوار است.
در این پدیده که خورشیدگرفتگی حلقوی نام دارد، ماه بیش از اندازه از زمین دور است و قطر زاویه‌ایش کمتر از قطر زاویه‌ای خورشید می‌شود و بنابراین نمی‌تواند به طور کامل قرص خورشید را بپوشاند. از همین رو آفتاب از گرداگرد لبه‌ی آن بیرون می‌زند و یک حلقه‌ی آتش پدید می‌آورد.
در این ویدیوی زمان‌گریز همین خورشیدگرفتگی را می‌بینیم که شکست نیرومند جو زمین در افق باعث دگرگونی حلقه‌ی آتش خورشید و پهن شدن هم ماه و هم خورشید به هنگام طلوع شده است.
در ادامه‌ی ویدیو همزمان با بالا آمدن خورشید، کم کم ماه از آن جدا می‌شود.
چند روز دیگر (۲۱ ژوئن، یکم تیرماه) یک خورشیدگرفتگی حلقوی دیگر رخ خواهد داد که در مرکز آفریقا، شبه‌جزیره‌ی عربستان، و نوار باریکی از آسیا دیده خواهد شد. گفتنی‌ست این رویداد خورشیدگرفتگی در بیشتر نیمکره‌ی خاوری زمین به شکل یک خورشیدگرفتگی پاره‌ای (جزیی) خواهد بود.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Ring of Fire - Sun - Moon - Western Australia - Earth - annular eclipse - time-lapse - refraction - Africa - Arabian Peninsula - Asia - Eastern hemisphere - partial solar eclipse

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه