دنباله‌دار نئووایز از کنار خورشید گذشت

دیروز دنباله‌دار نئووایز (سی/۲۰۲۰ اف۳) از پیراهور (حضیض) گذشت، نزدیک‌ترین نقطه‌ی مدارش به خورشید که جایی نزدیک مدار سیاره‌ی تیر بود. اکنون گرمای سوزان خورشید آن را به اندازه‌ای روشن کرده که در روشنی گرگ‌ومیش سپیده‌دم دیده می‌شود. کریس شور در پیسون آریزونا این عکس را از آن گرفت:
عکسی که کریس شور در پیسون آریزونا، ساعت ۴:۲۹ بامداد گرفته. این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
وی می‌گوید: «بامداد امروز پس از یک بازی غایب‌باشک با ابرها، سرانجام توانستم در ساعت ۴:۲۹ برای نخستین بار دنباله‌دار نئووایز را ببینم. این تصویر دستاورد یک نوردهی ۰.۵ ثانیه‌ای به کمک تلسکوپ ۶ اینچی و دوربین دیجیتال کنون ایکس‌تی‌آی است.»

وال ایتالو از آبرن آلاباما هم به کمک یک تلسکوپ سلسترون ۸اس‌ئی و همگذاریِ سه نما با نوردهی‌های ۲ ثانیه‌ای توانست دُم V-مانند این دنباله‌دار را آشکار کند.

ایتالو می گوید: «واقعا دنباله‌دار زیبایی‌ست، اگرچه در این همه روشنی بامدادی نمی‌شود آن را به خوبی با چشم دید. من توانستم حدود ۳۰ دقیقه پیش از سر زدن خورشید آن را با دم نمایانش در چشمی تلسکوپ ببینم.»

روشنی دنباله‌دار نئووایز چقدر است؟ فهمیدنش کار سختی‌ست زیرا در پرتوی سپیده‌دم ستاره‌ای نیست که بشود نور دنباله‌دار را با نور آن سنجید. ولی برآوردِ گروهیِ رصدگران کارآزموده از بزرگای (قدرِ) آن چیزی میان ۱+ و ۰ است، یعنی بسیار روشن.
عکسی که وال ایتالو در آبرن آلاباما حدود ۳۰ دقیقه پیش از ر زدن آفتاب گرفته. این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
این دنباله‌دار اگرچه از دید فنی بسیار پرنور است، ولی شاید نتوانید بدون دوربین دوچشمی یا تلسکوپ آن را ببینید. مقصر هم پرتوی گرگ‌ومیش آسمانست.

با دور شدن دنباله‌دار از خورشید، این شرایط هم در روزهای آینده بهتر خواهد شد. سحرخیز باشید و از یک ساعت پیش از طلوع محلی به جستجو بپردازید. ناهید و ستاره‌ی درخشان سروش (عیوق، آلفای ارابه‌ران) می‌توانند در مثلث‌سازی و یافتن جایگاه دنباله‌دار به شما کمک کنند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Comet NEOWISE - C/2020 F3 - perihelion - sun - Mercury - Chris Schur - Payson - Arizona - Canon Xti - Val Italo - Auburn - Alabama - Celestron 8SE - naked eye - eyepiece - binoculars - Venus - star - Capella - triangulate

منبع: spaceweather

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه