دنبالهدار نئووایز یک دُم دیگر در آورده
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
دنبالهدار نئووایز (سی/۲۰۲۰ اف۳) دارد شب به شب بهتر میشود. این دنبالهدار که در گرگومیش سپیدهدم دیده میشود اکنون یک دُمِ دیگر هم در آورده. سباستین ولتمر هر دو دم را بر فراز کلیسای دهکدهی اسپیشورن فرانسه به تصویر کشیده.
دم روشنتر دم غباری است و از سنگ و غبارهایی درست شده که از هستهی دنبالهدار به بیرون پاشیده و پشت سرش، در راستای خمیدگی مدار دنبالهدار کشیده شدهاند [این سنگ و غبارها در هستهی یخی دنبالهدار بوده و یخ مانند چسبی آنها را کنار هم نگه داشته بوده. با نزدیک شدن به خورشید و گرم شدن زیر نور آن، یخها هم آب شده و این ذرات آزاد میشوند-م].
درست بالای این دم، دم کمنورترِ یونی را میبینیم. این دم از گاز [یونیده] تشکیل شده و چون باد خورشیدی دارد آن را پس میزند، همراستای این باد است [ذرات دم غباری سنگینتر از آنند که باد خورشیدی بتواند آنها را براند، از همین رو مسیرشان تنها همان مسیر دنبالهدار است-م].
ولتمر میگوید: «دم یونی به نسبت کمنور است. برای ثبتش ناچار شدم ۶۳ نمایی که با دوربین دیجیتال نیکون دی۸۰۰ خود (با ایزوی ۳۲۰) گرفته بودم را روی هم بگذارم.»
اگر به دقت به دم یونی نگاه کنید میبینید که آبیرنگ است، چیزی که دیدنش را بر پسزمینهی آبی سپیدهدم دشوار میکند. در روزهای آینده با دور شدن دنبالهدار از خورشید و کوچ به بخشهای تاریکترِ آسمان، دید ما هم از آن بهتر خواهد شد.»
![]() |
زاویهی میان دم یونی و دم غباری یک دنبالهدار میتواند تا ۱۸۰ درجه هم برسد! در این تصویر دنبالهدار گاراد (سی/۲۰۰۹ پی۱) را در ۲۸ فوریهی ۲۰۱۲ میبینیم. دربارهی این عکس بشتر بخوانید: * دُمهایی که هر یک به سویی میروند! |
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
Comet NEOWISE - naked eye - Sebastian Voltmer - Spicheren - France - dust tail - ion tail - solar wind - Nikon D800 - ISO - sun
منبع: spaceweather
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر