آیا نئووایز می‌تواند لقب "دنباله‌دار بزرگ ۲۰۲۰" را بگیرد؟

اگر ویدیو اینجا اجرا نشد می‌توانید آن را در تلگرام، فیسبوک، و یا توییتر یک ستاره در هفت آسمان ببینید

دیدن چنین چشم‌اندازی ارزش سحرخیزی دارد.
دنباله‌دار نئووایز (سی/۲۰۲۰ اف۳) در هفته‌ی گذشته پیش از خورشید از افق خاوری بالا می‌آمد تا مایه‌ی شادی دوستداران سحرخیز شود.
تصویربردار این ویدیو هم با بیدار شدن پیش از سر زدن خورشید توانست یکی از کم‌شمار دنباله‌دارهای این سده که با چشم دیده می‌شوند را به شیوه‌ای زیبا به تصویر بکشد، یک ورودیِ بخش درونی سامانه‌ی خورشیدی که شاید بتواند نام "دنباله‌دار بزرگ" ۲۰۲۰ را از آن خود کند.
این ویدیوی زمان‌گریز از پیوند ۲۴۰ عکس که در ۳۰ دقیقه گرفته شده بودند درست شده و طلوع دنباله‌دار نئووایز را بر فراز دریای آدریاتیک در ایتالیا، و بر زمینه‌ای از ابرهای درخشان شب‌تاب و ستارگان دوردست نشان می‌دهد.
دنباله‌دار نئووایز تا اینجای کار به گونه‌ی نامنتظره‌ای روشن مانده، با دم‌های یونی و غباری‌اش که اکنون می‌دانیم از هسته‌ی بزرگی به پهنای حدود ۵ کیلومتر بیرون زده‌اند.
خوشبختانه بینندگان نیمکره‌ی شمالی از دیشب این توانایی را پیدا کرده‌اند که این گلوله برفی میان‌سیاره‌ایِ روشن از بازتاب نور خورشید را درست پس از غروب آفتاب، در افقی پاکیزه و تاریک در شمال باختر ببینند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Comet C/2020 F3 (NEOWISE) - comet - unaided eye - Solar System - Great Comet - Italy - Adriatic Sea - time-lapse - noctilucent cloud - star - nucleus - sun - reflect

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه