نئووایز بر فراز استونهنج
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۵ مگ) |
تاکنون یک دنبالهدار دیدهاید؟ اگر ندیدهاید امشب -و چه بسیا شبهای دیگر- شانس خوبی برای این کار خواهید داشت.
اکنون دیگر نئووایز پا به آسمان باختری گذاشته و برای دیدنش باید به هنگام غروب بیرون رفته و افق شمال باختری را ببینید. هر چه افقتان پایینتر باشد بهتر است. دوربین دوچشمی میتواند کمک کند ولی اگر افق بیابر و تاریک باشد، تنها به چشمتان و به شکیبایی نیاز خواهید داشت.
با رفتن خورشید به زیر افق، رگهی کمنور و شگفتانگیزی که در راستای کج، افق را نشانه رفته خواهید دید.
این دنبالهدار نئووایز (سی/۲۰۲۰ اف۳) است، یک کوه یخ گلآلود و تبخیرشوندهی ۵ کیلومتری که از بخش های بیرونی سامانهی خورشیدی به درون آمده و به همان جا هم باز خواهد گشت.
با گردش زمین، دنبالهدار هم به زودی غروب خواهد کرد، پس شاید بخواهید عکسی هم از آن بگیرید. مانند این تصویر که دو روز پیش در بامدادان گرفته شده و دنبالهدار نئووایز را بر فراز استونهنج در بریتانیا نشان میدهد.
دنبالهدار نئووایز که در واپسین روزهای ماه مارس توسط ماهئارهی نئووایز ناسا یافته شده بود، با جان به در بردن از رویارویی نزدیکش با خورشید، درخشان شدن چشمگیر، و دم های زیبا و رو به رشدِ یونی (آبی) و غباری (سفید) خود بسیاری را شگفتزده کرده.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
comet - Michael Jaeger - Gerald Rhemann - Hochkar Ski Resort - Austria - Comet NEOWISE - dust tail - ion tail - sun - solar wind - Binoculars - Solar System - Earth - C/2020 F3 (NEOWISE - Stonehenge - UK - NASA - NEOWISE
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر