نئووایز امروز از کنار زمین می‌گذرد

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
چه چیزی ساختار دُم های دنباله‌دار نئووایز را می‌سازد؟
این دو دم آن، دم آبی‌فام یونی‌اش در سمت چپ، که از فشار جریان ذرات باردار باد خورشیدی بیرون زده، یکراست دارد از خورشید دور می‌شود [راستایش به خورشید می‌رسد].
این ساختار از یون‌هایی با درخشش آبی که در نرخ‌های گوناگون از هسته‌ی دنباله‌دار بیرون می‌زنند و همچنین بادِ همیشه پیچیده و همیشه باردارِ خورشیدی پدید آمده.
ولی برای دنباله‌داری مانند نئووایز (سی/۲۰۲۰ اف۳) نامعمول‌ترین ویژگی، ساختار موجی دم غباری‌اش است.
این دم هم از نور خورشید بیرون زده، ولی چون ذرات غبار سنگینند، بهتر می‌توانند در برابر فشار نور تاب بیاورند و به همین دلیل در همان مسیر خمیده‌ی (منحنیِ) دنباله‌دار به گرد خورشید می‌مانند و ساختار دم هم خمیده می‌شود.
رگه‌ها یا تَرَک‌هایی که در این دُم زیبا دیده می‌شود هنوز به طور کامل شناخته نشده‌اند، ولی به احتمال بسیار مربوط به جریان‌های چرخان و بازتابنده‌ای از ذرات خاک و سنگی‌ست که با آب شدن یخ‌های هسته‌ی ۵ کیلومتری این دنباله‌دار آزاد شده‌اند. [درباره‌ی این تَرَک‌ها کامل‌تر بخوانید: * نئووایز دارد ادای دنباله‌دارهای بزرگ را در می‌آورد!]
این تصویر از پیوند و پردازش دیجیتالی ۴۰ عکسی درست شده که سه روز پیش از آسمان‌های تاریک بیابان گُُبی در مغولستان درونی، چین گرفته شده بودند.
نیووایز امروز همچنان که دارد در مسیرش از خورشید دور می‌شود، امروز از نزدیک‌ترین نقطه‌ی این مسیر به زمین خواهد گذشت.
این دنباله‌دار هنوز با چشم نامسلح دیده می‌شود ولی روند کم‌نور شدن را آغاز کرده، روندی که باید با دور شدن از زمین سریع‌تر هم بشود.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Comet NEOWISE - ion tail - Sun - solar wind - nucleus - C/2020 F3 - dust tail - Gobi Desert- Inner Mongolia - China - Earth

منبع: aped.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه