شگفتیهای آتشدان کیهانی
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
این سحابی گسیلشی با فاصلهی حدود ۴۰۰۰ سال نوری از زمین، نزدیک لبهی یک ابر مولکولی بزرگ و تیره در صورت فلکی جنوبی آتشدان جای دارد.
ستارگان جوان و پرجرم انجمن ستارهای او.بی.۱ در آتشدان، که بیش از چند میلیون سال از عمرشان نمیگذرد، با پس زدن ابر توسط بادها و پرتوهای فرابنفش نیرومند خود چنین پیکرههای شگفتانگیزی را در آن تراشیدهاند و نیز باعث برافروختگی و تابش سحابی شدهاند.
خود این ستارگان هم در روند ستارهزایی تازهای ساخته شدهاند که به احتمال بسیار در اثر بادها و انفجارهای ابرنواختری نسل پیشین ستارگان سنگین به راه افتاده بوده، بادها و انفجارهایی که با ضربهی خود، گاز مولکولی را پس زده و فشرده ساختند.
این چشمانداز دستاورد یک رصد ۱۰ ساعته با یک تلسکوپ خانگی در کوردوبای آرژانتین است که با به کار بردن نقشهی رنگ هابل رنگ آمیزی شده و در آن، تابش اتمهای گوگرد، هیدروژن، واکسیژن به ترتیب به رنگهای سرخ، سبز، و آبی نمایانده شده است.
میدان این چشمانداز پهنهای به اندازهی ۴ قرص کامل ماه را در آسمان زمین میپوشاند که بر پایهی فاصلهی برآورد شدهی انجیسی ۶۱۸۸، همارز ۱۵۰ سال نوریست.
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
واژهنامه:
NGC 6188 - emission nebula - molecular cloud - constellation Ara - star - Ara OB1 association - stellar wind - ultraviolet - star formation - supernova - Chilescope Observatory - alse-color - Hubble - sulfur - hydrogen - oxygen - atom - full Moon
منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر