بهرام، سیاره سرخ

در این تصویر که روز ۲۳ ژوییه از پشت یک تلسکوپ خانگی در هوگاردن بلژیک گرفته شده، نمایی زیبا از سیاره‌ی بهرام (مریخ) را می‌بینیم.
اینجا نمای بهرام وارونه است و از همین رو کلاهک روشن قطب جنوبش که غرق در نور آفتابست بالا دیده می‌شود و ویژگی تیره‌ای که به نام "فلاته‌ی سیرت بزرگ" شناخته می‌شود را هم نزدیک لبه‌ی سمت راست (خاور) می‌بینیم.
این سیاره‌ی سرخ اکنون نیمه‌شب‌ها در آسمان زمین طلوع می‌کند و هنوز چند ماه مانده تا به پادیستان (مقابله‌ی) خود در اوایل اکتبر برسد.
زمین در مدارش سریع‌تر از بهرام جابجا می‌شود و تا چندی دیگر از آن پیشی خواهد گرفت [و از دید ما، سیاره‌ی بهرام رو به عقب خواهد رفت، پدیده‌ی حرکت بازگشتی یا رجعی. اینجا درباره‌اش بخوانید-م]. در آن هنگام، قرص زنگاری این سیاره از چشممان بزرگ‌تر و روشن‌تر هم شده و تصویرهای تلسکوپی از آن بهتر خواهند شد.
دهانه‌ی جزیرو که جایگاه فرود خودروی پرسه‌ورنس مارس ۲۰۲۰ ناسا خواهد بود درون همین منطقه‌ی سیرت بزرگ جای دارد. این خودرو دیروز سفرش به سوی این سیاره را آغاز کرد.
جلو زدن زمین از بهرام و خطای دیدِ "حرکت بازگشتی بهرام"
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:

واژه‌نامه:
Hoegaarden - Belgium - planet - Earth - Red Planet - polar cap - Syrtis Major - opposition - Jezero Crater - NASA - Mars Rover Perseverance

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه