یک خورشید با دو غروب متفاوت

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر

غروب آفتاب از چشم‌انداز بهرام چه تفاوتی با زمین دارد؟
برای همسنجی (مقایسه‌ی) این دو، در اینجا دو تصویر از ستاره‌ی آشنایمان را می‌بینیم که هر دو به هنگام غروب گرفته شده‌اند، یکی از زمین و دیگری از بهرام (مریخ).
پهنای زاویه‌ای هر دو عکس برابر است.
با اندکی دقت می‌فهمیم که خورشید در سیاره‌ی بهرام کمی کوچک‌تر از زمین دیده می‌شود. این منطقی است زیرا بهرام نسبت به زمین، به اندازه‌ی ۵۰% از خورشید دورتر است.
ولی نکته‌ای که شاید بیشتر به چشم بیاید اینست که آسمان غروب بهرام، به گونه‌ی چشمگیری آبی‌تر از آسمان غروب زمین است که معمولا به رنگ‌های نارنجی دیده می‌شود.
دلیل این رنگ‌های آبی بهرام هنوز به طور کامل شناخته نشده، ولی گمان می‌رود علت آن ویژگی‌های پراکنش رو به جلوی نور توسط ذرات غبار در جو بهرام باشد [که با ویژگی‌های پراکنش غبار در جو زمین تفاوت دارد-م].
چشم‌انداز غروب زمینی در چارچوب سمت چپ در سال ۲۰۱۲ از مارسی فرانسه گرفته شده ولی چشم‌انداز غروب بهرام در سال ۲۰۱۵ توسط خودروی روباتیک کنجکاوی ناسا از دهانه‌ی گیل در بهرام به ثبت رسیده.
هفته‌ی پیش یک خودروی تازه و یک بالگرد در ماموریت مارس ۲۰۲۰ راهی سیاره‌ی سرخ شدند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه‌نامه:
sunset - Mars - Earth - star - angular width - Sun - forward scattering - Martian dust - Marseille - France - NASA - Curiosity rover - Gale crater - helicopter - Mars 2020

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه