انفجاری در آسمان چین

هر شب، سازمان دیده‌بانی شهاب‌های چین (سی‌ام‌ام‌‌او) یک دوربین خودکار را در استان شاندونگ روشن کرده و فعالیت‌های شهابی بر فراز ساحل دریای زرد را زیر نظر می‌گیرد. در روز ۱۶ اوت، این دوربین درخشان‌ترین آتشگوی (آذرگوی) چند سال گذشته را به تصویر کشید. در آن شب یک سنگ آسمانی بر فراز شهر لین‌یی منفجر شد و آسمان شب را به رنگ آبی در آورد.

ژو کان، کارمند سی‌ام‌ام‌او می‌گوید: «این شهاب سرتاسر زمین را روشن کرد و چشم‌انداز را با صدایی بلند لرزاند. برق نور آن که ساعت ۲۲:۵۹ شب به وقت محلی به اوج رسید در پهنه‌ی گسترده‌ای از استان‌های شاندونگ و جیانگ‌سوی چین دیده شد.»

وی برآورد می‌کند که بزرگای (قدرِ) اخترشناسی این برق نور "۲۰-" بود، بیش از ۹۰۰ برابر درخشان‌تر از ماه کامل، هر چند به پای خورشید نمی‌رسید [برخلاف شهاب چلیابینسک روسیه در سال ۲۰۱۳ که از خورشید هم پرنورتر بود]. اگر این برآورد درست باشد، پس این به راستی یک آتشگوی کمیاب بوده. بر پایه‌ی مدل‌های رایانه‌ای ناسا از محیط شهاب‌واره‌ای زمین،‌ یک آتشگوی با این بزرگای درخشش می‌توانند رویدادی برای یک دهه باشد.
بزرگای (قدرِ) اخترشناسی برق نور شهاب شاندونگ "۲۰-" برآورد شده
گروه سی‌ام‌ام‌او با بررسی "انبوه گزارش‌های گواهان چشمی" در آینده آگاهی‌های بیشتر درباره‌ی این رویداد (از جمله منطقه‌ی آوارهای احتمالی شهاب‌سنگی آن) در دسترس خواهد بود.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه‌نامه:
Chinese Meteor Monitoring Organization - CMMO - Shandong Province - meteor - Yellow Sea - Linyi - Zhou Kun - Jiangsu - China - astronomical magnitude - full Moon - sun - fireball - NASA - Earth - meteoroid - meteorite

منبع: spaceweather
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه