دور و نزدیک در کنار هم

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
کهکشان مارپیچی میله‌ای ان‌جی‌سی ۴۹۰۷ بهترین سمت خود را از فاصله‌ی ۲۷۰ میلیون سال نوری به بینندگان در نیمکره‌ی شمالی زمین نشان می‌دهد. این تصویر تازه که تلسکوپ فضایی هابل ناسا از این کهکشانِ رونما گرفته بازوان مارپیچی زیبا و گشاده‌ی آن را نشان می‌دهد که به گرد میله‌ی مرکزی درخشان و پرستاره‌اش تابیده شده‌اند.

جرم بسیار پرنوری که زیر پای این کهکشان می‌درخشد یکی از ستارگان کهکشان خودمان، راه شیری است. این ستاره بسیار درخشان‌تر از میلیون‌ها ستاره‌ی ان‌جی‌سی ۴۹۰۷ به نظر می‌رسد زیرا ۱۰۰ هزار بار از این کهکشان به ما نزدیکتر است و تنها ۲۵۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد.


ان‌جی‌سی ۴۹۰۷ همچنین یکی از کهکشان‌های خوشه‌ی گیسو است، دسته‌ای از بیش از ۱۰۰۰ کهکشان که برخی از آنها را می‌توان در همین تصویر پیرامون ان‌جی‌سی ۴۹۰۷ دید. این خوشه‌ی کهکشانی غول‌پیکر در صورت فلکی گیسوی برنیکه (گیسو) جای دارد، پیکره‌ی آسمانی‌ای که به نام طره‌ی گیسوی برنیکه‌ی دوم، شهبانوی باستانی مصر نامیده شده؛ در حقیقت این تنها صورت فلکی‌ایست که نامش را از شخصیتی تاریخی گرفته.
 
-------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه‌نامه:
barred spiral galaxy - NGC 4907 - NASA - ESA - Hubble Space Telescope - spiral arm - bar - star - Milky Way galaxy - Coma Cluster - constellation of Coma Berenices - Queen Berenice II - Egypt

منبع: spacetelescope
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه