آسمان سرخ و ستون نور در بیابانی خشک

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
ابرها شاید دوستان خوبی برای ستاره‌شناسان نباشند، ولی در زمان‌هایی کمیاب که به خودنمایی در آسمان بیابان‌های خشک می‌پردازند به نماهایی خوشایند برای عکاسان تبدیل می‌شوند!

در این چشم‌اندازِ نامعمول آسمانی آتشین را بر فراز رصدخانه‌ی پارانال اِسو (ESO) در بیابان خشک آتاکامای شیلی می‌بینیم، رصدخانه‌ای که جایگاه تلسکوپ بسیار بزرگ (وی‌ال‌تی) است. وی‌ال‌تی از چهار یگان تلسکوپی تشکیل شده که بزرگ‌تر و چارگوش‌ترند، و چهار تلسکوپ کمکی که کوچک‌تر و گِردترند، و سه تای آنها را می‌توانیم اینجا در سمت راست چارچوب ببینیم که خاموش و با گنبدهای بسته نشسته‌اند.

ولی ابرها تنها پدیده‌ی جَوی‌ای نیستند که اینجا دیده می‌شود.

در سمت چپ تصویر ستونی روشن از نور ا می‌توانیم ببینیم که یکراست به بالا رفته و ستونی درخشان پدید آورده است. این پدیده "ستون آفتاب" نام دارد و توسط ذرات ریز یخ درون جو پدید آمده که نور محیط را بازمی‌تابانند [اگر بخواهیم درست‌تر بگوییم، این ستون‌ها به نام ستون نور شناخته می‌شوند و تنها اگر توسط خورشید پدید بیاییند ستون آفتاب نام می‌گیرند. در این وبلاگ برچسب "ستون آفتاب" و "ستون نور" را جستجو کنید تا نمونه‌های زیبایی را ببینید-م].

این ستون‌ها به طور معمول درست بالا یا پایینِ یک چشمه‌ی درخشان نور درست می‌شوند- چشمه‌ی نور هم در اینجا خورشید است که دارد غروب می‌کند و باریکه‌ای از نور به بالا در آسمان غروب فرستاده است.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه‌نامه:
ESO - Paranal Observatory - Atacama Desert - Chile - Very Large Telescope - VLT - Unit Telescopes - Auxiliary Telescopes - sun pillar - reflect - Sun

منبع: ESO
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه