ایستگاه فضایی می‌رقصد!

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر

گویا تنها ستارگان نیستند که چشمک می‌زنند، بلکه فضاپیماها هم این کار را می‌کنند. رالف وندبرگ این پدیده را در ویدیوی کوتاهی که روز سوم سپتامبر از ایستگاه فضایی بین‌المللی (آی‌اس‌اس) گرفته بود ثبت کرده.

وی می‌گوید: «این یکی از بهترین نماهایی‌ست که تاکنون از آی‌اس‌اس گرفته‌ام. من این ویدیو را به کمک یک تلسکوپ ۱۰ اینچی در هلند گرفتم، هنگامی که داشتم ایستگاه را به طور دستی در آسمان ردگیری می‌کردم.»

در این فیلم به نظر می‌رسد ایستگاه دارد می‌رقصد. این  رقص دستاورد پدیده‌ی سوسو زدن یا همان چشمک زدن است- پدیده‌ای که در اثر بی‌نظمی‌های دمایی در جو زمین رخ می‌دهد. هنگامی که بسته‌های هوای به نسبت گرم و سرد از جلوی ایستگاه می‌گذرند، تصویر ایستگاه خم می‌شود و می‌شکند. همین بسته‌های هوا باعث چشمک زدن ستارگان می‌شوند [این رفتار منشور-مانند به پدید آمدن رنگ‌های رنگین‌کمانی -به ویژه نزدیک افق- هم می‌انجامد-م].

سوسوزنی یک چالش کلیدی در عکسبرداری از ایستگاه فضایی از زیر جو زمین است. این زیگ و زاگها به لکه‌دار شدن نوردهی‌های عکاسی می‌انجامند. با این همه، اخترشناسان بسیاری توانسته‌اند بر آن چیره شوند [گالری اسپیس‌ودر را ببینید].

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه‌نامه:
star - Ralf Vandebergh - International Space Station - ISS - Netherlands - scintillation - Earth - refract - twinkle

منبع: spaceweather
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه