سحابی جادوگر

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر

خوشه‌ی ستاره‌ای بازِ ان‌جی‌سی ۷۳۸۰ هنوز هم در دل ابر زاینده‌ی خود غنوده، ابری از گاز و غبار میان‌ستاره‌ای که به نام "سحابی جادوگر" شناخته می‌شود [با سحابی سر جادوگر تفاوت دارد-م].
این سحابی که در سمت چپ این چارچوب دیده می‌شود حدود ۸۰۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و آن را می‌توان به همراه ستارگان پیش‌زمینه و پس‌زمینه، در صفحه‌ی کهکشان راه شیری و در راستای صورت فلکی قیفاووس مشاهده کرد.
این سحابی که به طور عادی بسیار کم‌نورتر از آنست که با چشم امسلح دیده شود، با خوشه‌ی ۴ میلیون ساله‌ی درونش پهنایی هم‌ارز قرص کامل ماه را در آسمان می‌پوشاند.
این تصویر با کمک تلسکوپ و دوربینی که روی زمین ثابت نگه داشته شدند، و از پشت یک فیلتر باند باریک گرفته شده و پیکره‌ها و ساختارهایی به بزرگی چندین سال نوری درون سحابی جادوگر را آشکار کرده.
رنگ‌های تصویر نیز همان رنگ‌هایی هستند که معمولا در تصاویر تلسکوپ فضایی هابل به کار می‌رود:
طول موج نور دیدنی (مریی) که از اتم‌های هیدروژن، اکسیژن، و گوگرد سحابی تابیده می‌شود در همگذاری دیجیتالی پایانی به ترتیب به رنگ‌های سبز، آبی، و سرخ نمایانده شده‌اند.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه نامه:
 Wizard Nebula - Open star cluster - NGC 7380 - plane - Milky Way galaxy - constellation Cepheus - full moon - Earth - Hubble Space Telescope - narrowband filter - wavelength - hydrogen - oxygen - sulfur - atom - star​

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه