نمای فرابنفش از ناهید

آیا به راستی زندگی شناور می‌تواند در جو ناهید وجود داشته باشد؟
اگرچه این همسایه‌ی سیاره‌ای زمین دارای سطحی بیش از اندازه خشن برای هر گونه زندگیِ آشنا است، ولی فرازای بالای جوَش می‌تواند به اندازه‌ی کافی ملایم و خنک باشد که میکروب‌های کوچک در آن شناور باشند.
این چشم‌اندازِ معمولا ناخوشایند دیروز با اعلام خبر کشف "فسفینِ ناهیدی" چرخشی نامنتظره پیدا کرد. [اینجا خواندید: * نشانه‌های احتمالی زندگی در ناهید دیده شد!]
ماده‌ی شیمیایی فسفین (PH3) را به عنوان یک "ردپای زیستی" می‌شناسیم زیرا به نظر می‌رسد شکل‌گیری آن از راه فرآیندهای شیمیایی معمولی که روی یا پیرامونِ سیاره‌های سنگی مانند ناهید رخ می‌دهد دشوار است- ولی می‌دانیم که روی زمین توسط جانداران ذره‌بینی پدید می‌آید.
اینجا تصویری از سیاره‌ی ناهید و ابرهای انبوه و پُرپشتش را می‌بینیم که در دو باند نور فرابنفش، توسط ماهواره‌ی ناهید-گردِ ژاپنی آکاتسوکی گرفته شده. این ماهواره‌ی خودکار از سال ۲۰۱۵ تاکنون در مداری به گرد سیاره‌ی پوشیده در ابرِ ناهید می‌گردد.
یافته شدن فسفین، اگر تایید شود، می‌تواند علاقه به جستجوی دیگر نشانه‌های زندگی در فرازای بالای جوِ دومین سیاره‌ی نزدیک به خورشید در سامانه‌ی خورشیدی را افزایش دهد.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه‌نامه:
Venus - Earth - microbe - phosphine - PH3 - biomarker - ultraviolet - Akatsuki - Japan - Solar System - plane - Sun

منبع: apodnasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه