ایستگاه فضایی از جلوی سیاره سرخ می‌گذرد

تاکنون چنین کاری از ایستگاه فضایی دیده بودید؟
اگر بدانید کِی و کجا را باید نگاه کنید، گذشتن ایستگاه فضایی بین‌المللی (آی‌اس‌اس) در آسمان شب برایتان چشم‌اندازی فریبنده، ولی نه چندان نامعمول خواهد بود.
تاکنون عکس‌هایی از گذرِ ایستگاه از جلوی قرص نیم درجه‌ایِ ماه و خورشید گرفته شده، ولی این نماها تا اندازه‌ای کمیابند زیرا ثبتشان نیاز به برنامه‌ریزی، زمان‌بندی و شکیبایی دارد.
آن از خورشید و ماه بود که قرص‌هایی به پهنای نیم درجه دارند. ثبت گذرِ ایستگاه از جلوی سیاره‌ی ریزِ بهرام که دیگر گفتن ندارد!
عکاس تصویری که اینجا می‌بینید با بهره از یک  نرم‌افزار برخط (آنلاین) فهمید که چنین گذر نامعمولی تنها در یک دَم کوتاه، در راستای نوار بسیار باریکی از زمین به پهنای تنها ۹۰ متر دیده می‌شود.
درون این نوار، سرعت گذر ایستگاه نسبت به زمین (سرعت زمینی) هم‌ارز ۷.۴ کیلومتر بر ثانیه می‌شود.
ولی این تصویربردار با یک دوربین استاندارد، یک تلسکوپ کوچک، جایگیری درست برای تنظیم دستگاه‌هایش، یک جهت دقیق برای نشانه‌گیری تلسکوپ، و زمان‌بندی زیرمیلیمتری توانست ویدیویی بگیرد که این عکس تنها تک‌نمایی از آن با زمان نوردهی ۰.۰۰۰۳۵ ثانیه است.
در نماهای جداگانه‌ی این ویدیو، هم بهرام و هم ایستگاه با جزییات دیده می‌شوند.
این تصویر دوشنبه‌ی گذشته، ساعت ۰۵:۱۵:۴۷ به وقت محلی از جایی در شمال خاور سن دیه‌گو در کالیفرنیای آمریکا گرفته شده.
بهرام اگرچه معمولا از دید زاویه‌ای کوچک‌تر از آی‌اس‌اس است، ولی تا چند هفته‌ی دیگر به بیشینه‌ی اندازه‌ی زاویه‌ایش در آسمان زمین می‌رسد، زیرا سیاره‌ی آبی (زمین) و سیاره‌ی سرخ (بهرام) به زودی از نزدیک‌ترین فاصله‌ی هم در مدارشان به گرد خورشید خواهند گذشت.

---------------------------------------------

تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه‌نامه:
International Space Station - ISS - Moon - Sun - Mars - ground velocity - San Diego - California - USA - angular size - blue planet - red planet

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه